Trafikplanerare

Sista ansökningsdag 2023-12-07
Arbetsplats Serviceresor
Förvaltning Trafik och samhälle
Referensnummer KTF27/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Trafikplanerare med systemadministratörsfokus

 

Vår verksamhet

Att jobba hos oss innebär att underlätta vardagen för våra resenärer varje dag, och att möta behoven i ett växande län. Avdelningen för Serviceresor ansvarar för länets sjukresor och arbetar med uppdraget att samordna särskilda persontransporter i länet. Avdelningen är under uppbyggnad och består idag av 4 medarbetare samt en tillhörande enhet med 13 anställda som ansvarar för beställning och trafikledning av sjukresor. Vi arbetar flexibelt och stöttar varandra i olika arbetsuppgifter.

Vi erbjuder dig en möjlighet att jobba på en arbetsplats med god arbetsmiljö, som ger utrymme för personlig och professionell utveckling.
Vill du vara med och göra skillnad? Vi söker nu en kvalitetsmedveten trafikplanerare med fokus på systemadministration till Serviceresor.
Välkommen till oss!

Ditt uppdrag

I ditt uppdrag ansvarar du för planering och samordning av transporter inom Serviceresor, beställning av trafik och administration i vårt planeringssystem.

I din roll har du också ansvar för planering och drift i samarbete med beställningscentral och trafikbolag. Du förväntas kunna ta fram prognoser kring resande och arbeta proaktivt utifrån kundbehovet.
Du stöttar även i att säkerställa kvaliteten i verksamheten genom att systematiskt följa upp de upphandlade bolagens verksamheter.
Exempel på arbetsuppgifter:

  • Ansvarar för beställning av trafik både på kort och lång sikt
  • Ansvarar för schemaläggning för fordon
  • Analys och utveckling av fordonspositioneringen
  • Du deltar i kravställning och upphandling av trafikföretag för verksamheten
  • Navigerar i avtal där du säkerställer att vi och de upphandlade bolagen uppfyller avtalen enligt överenskommelse
  • Du är med och tar ansvar vid trafikstarter och har kontinuerlig kontakt med olika trafikföretag samt förmedlar fordonsbehov i förhållande till resor och avtal
  • Ansvara för systemstöd åt verksamheten genom administration i planeringssystemet och kvalitetssäkrar tillgängliga data
  • Du stöttar i arbetet med att ta fram och analysera rapporter samt skapa fakturaunderlag och avräkningar

Arbetsuppgifterna utgår från verksamhetens behov och i rollen ingår även att stötta i övriga arbetsuppgifter på avdelningen. Du har ett nära samarbete med medarbetare på avdelningen och vår beställningscentral.

Arbetet kommer även att ske i nära samarbete med olika funktioner inom förvaltningen samt de trafikföretag som utför sjukresetrafiken på uppdrag av oss. På förvaltningen värdesätter vi teamet och ett gott samarbete där alla medarbetare jobbar för ömsesidig framgång. Vi är öppna och ser möjligheter hos varandra och utvecklar vår gemensamma kompetens genom att vara generösa med vår egen.

Dina kvalifikationer

Vi ser gärna att du har godkänd gymnasieutbildning och arbetslivserfarenhet inom trafikplanering och/eller planering av transporter eller högskoleutbildning inom områden trafik, logistik och/eller samhällsplanering alternativt en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Det är meriterande med erfarenhet av särskilda persontransporter så som sjukresor, färdtjänstresor eller skolresor med taxi.
Det är meriterande med kunskap och erfarenhet av upphandling och avtalsuppföljning.
Likaså är det meriterande om du har goda kunskaper i planeringssystem för särskild kollektivtrafik samt är skicklig på Excel.
Du har goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Din kompetens

För att lyckas med uppdraget är du kvalitetsmedveten och har en god analytisk förmåga. Du har även förmåga att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt, både i skriftliga underlag och muntliga presentationer.
Som person är du noggrann, ansvarsfull och relationsskapande. Tjänsten ställer krav på att du har god förmåga att planera, organisera och ställa om ditt arbete på ett effektivt sätt, där du väger in både verksamhet och ekonomi. Du kan driva förbättringsarbete och uppnå resultat både självständigt och i samarbete med andra. Du har även en förmåga att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Ellen Åberg, 018-612 29 47, ellen.aberg@regionuppsala.se
Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Trafik och samhälle