Sommarvikariat för omvårdnadsassistent/undersköterska på TIVA

Sista ansökningsdag 2024-01-31
Arbetsplats Verksamhetsområde thoraxkirurgi och -anestesi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1389/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Student? Undersköterska? Vi på thoraxintensiven, TIVA söker sjuksköterskestudenter/läkarstudenter eller utbildade undersköterskor som vill vara med och göra skillnad på riktigt! Ett sommarvikariat 2024 hos oss ger dig värdefulla erfarenheter. Vill du veta varför du borde arbeta på TIVA? Fortsätt att läsa!

Vår verksamhet

På thoraxintensivvårdsavdelningen (TIVA) arbetar vi med högteknologisk intensivvård, vi tillhör verksamhetsområde thoraxkirurgi- och anestesi. Avdelningen har 6 vårdplatser och ca 90 medarbetare. TIVA är en specialistavdelning som utför avancerad behandling och omvårdnad efter planerad och akut thoraxkirurgi. Graden av intensivvård kan variera från behandling med ECMO eller mekaniska hjärtpumpar till sedvanlig intensivvård efter hjärt-lungkirurgi.  

Vi är en stor arbetsgrupp och har ett tätt samarbete där alla behövs och har fokus på patienten. Vi lägger stor vikt på introduktionen vilket gör att du har stora möjligheter att utveckla dina kunskaper. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg i ditt arbete.

Ditt uppdrag

Som vikarierande undersköterska/omvårdnadsbiträde på thoraxintensiven får du ett spännande och meningsfullt arbete. Du arbetar i team och får en arbetsmiljö som innehåller dels högteknologisk intensivvårdvård samt omvårdnad av intensivvårdspatienter.

Dina kvalifikationer

Du är sjuksköterskestudent/läkarstudent gärna med sjukvårdserfarenhet alternativt utbildad undersköterska. Meriterande är erfarenhet av arbete på en intensivvårdsavdelning samt intresse och erfarenhet av medicintekniska apparater. Vi värderar personlig lämplighet högt.

Din kompetens

Egenskaper vi söker hos dig är en förmåga att hantera stressade situationer, kunna växla tempo och en god samarbetsförmåga. Vi värdesätter även egenskaper som god självkännedom och kommunikativ förmåga. Du ska, efter inskolning, självständigt kunna sköta den patientnära omvårdnaden av en nedsövd patient.

Vi erbjuder

Vi erbjuder sommarvikariat vecka 23-34, inklusive tre veckors inskolning. Tjänstgöringsgrad 100% med tillträde enligt överenskommelse.

Inskolningen sker med erfarna undersköterskehandledare där det finns tydliga mål, rutiner och checklistor för dina specifika arbetsuppgifter. Inskolningen kan påbörjas redan under våren om möjlighet finns. Längd på inskolning anpassas beroende på tidigare erfarenheter/kunskaper. Det viktigaste är att du känner dig trygg. I början av juni har vi en introdag som är obligatorisk.

Om du inte har erfarenhet av intensivvård ser vi gärna att du hospiterar, en dag eller några timmar, för att bilda dig en uppfattning om den vård vi bedriver.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Patrik Wallnor Fundin, Avdelningschef TIVA, 018-611 40 09 
TIVA koordinator, 018-611 25 59 
Facklig representant för Kommunal nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske innan slutdatum.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.