Verksamhetschef ambulans och akutsjukvård

Sista ansökningsdag 2023-12-07
Arbetsplats Verksamhetsområde ambulans och akutsjukvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1361/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Som en del av vår förändringsresa kommer verksamhetsområde ambulanssjukvård tillsammans med akutsjukvård att bilda ett gemensamt verksamhetsområde med fokus på akuta sjukdomstillstånd för patienter i alla åldrar. Tillsammans blir vi cirka 500 medarbetare.

Ambulanssjukvården består av länets ambulansverksamhet med stationer i Enköping/Bålsta, Uppsala/Huddunge/Knivsta, Tierp/Skutskär och Östhammar. Ambulanssjukvården svarar för samtlig ambulanssjukvård för regionens 385 000 invånare. I verksamhetsområdet ingår också Sjukvårdens larmcentral med samma upptagningsområde.

Inom akutsjukvård ingår akutmottagningen samt akutens intagningsenhet. Implementering av en akutläkarledd akutmottagning pågår vid vuxenakutmottagningen. Akutläkarna bemannar även barnakutens kirurgsektion. Vi är ett Level 1 traumacenter. Akutsjukvården har forskning och omfattande utbildning för studenter, sjuksköterskor och läkare. Vi bedriver multiprofessionell innovativ utveckling med nationella och internationella samarbetspartners.

Ditt uppdrag

Som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet blir du en viktig förändringsledare med siktet inställt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina chefer och medarbetare att utföra sina uppdrag i en ny organisation. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vidare ansvarar du för att omsätta sjukhusledningens strategiska arbete och driva arbetet framåt inom området för att nå sjukhusets förflyttningar och mål. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser. Verksamhetsområdets stora uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige sätter stora krav på samarbetsvilja och förmåga till god dialog.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av tidigare chefsuppdrag, gärna inom universitetssjukvård. Du har relevant utbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet och det är meriterande om du är disputerad läkare. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att möta utmaningar är ett krav, liksom förmåga till ödmjukt men tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens

Du har dokumenterad erfarenhet av ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du utövar ett kommunikativt ledarskap som innebär att du målgruppsanpassar din kommunikation och att du uppfattas som tydlig, närvarande och öppen samt att du ger och söker återkoppling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år i taget. Du anställs tillsvidare i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse. 
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen,  018-612 23 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. 

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus med uppdrag att bedriva vård, utbildning, forskning och även samarbete med näringslivet. Vi tillhandahåller såväl länssjukvård och specialiserad vård till Uppsala läns innevånare som högspecialiserad vård till två miljoner människor i Mellansverige. 

Just nu genomför vi en förändring som syftar till att skapa förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter. Detta innebär att det inrättas sex nya områden på sjukhuset som leds av områdeschefer. Som verksamhetschef ansvarar du för att leda och samordna arbetet inom verksamhetsområdet och rapporterar till din områdeschef.