Sjuksköterska på kombinationstjänst till 100A, 101B och hospice

Sista ansökningsdag 2023-12-10
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1391/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Våra verksamheter

De tre avdelningarna bedriver slutenvårdsverksamhet. Hos oss kommer du att få ett varierande arbete där du får kombinera omvårdnad med viss akutsjukvård som kan uppstå i samband med behandlingar samt möjlighet att arbeta i den palliativa vården. Vi strävar efter ständig utveckling av vården och av arbetssätt på våra avdelningar.

Onkologisk-endokrinologisk avdelning 100 A har idag 16 vårdplatser på vardagar samt 10 platser under helgen. Några av de vanligaste diagnoserna är neuroendokrina tumörer (NET), Thyreoideacancer samt lymfom.

Onkologavdelning 101 B har idag 18 vårdplatser. Här behandlas patienter med olika typer av tumörsjukdomar och vanliga diagnoser är bröstcancer, huvud- och halstumörer, sarkom samt cancer i mag- och tarmkanalen.  

Till avdelningen kommer patienter när deras utredning, behandling eller sjukdom kräver inneliggande vård. Det kan gälla behandlingar i form av cytostatika/antikroppsbehandling och olika strålbehandlingar eller att patienterna har exempelvis infektioner eller smärt- och nutritionsproblem. Vi har både akut och elektivt intag och vårdtiderna för våra patienter skiljer sig från någon dag upp till flera veckor.

Hospice har 11 vårdplatser och finns i vackra Ultuna . Här bedrivs specialiserad palliativ vård och vanliga diagnoser hos oss är olika typer av cancersjukdomar, hjärtsjukdomar och lungsjukdomar. Till oss kommer patienter som har en obotbar sjukdom och har ett komplext vårdbehov. Vårt fokus ligger på symtomlindring, livskvalitet och en god palliativ vård i livets slut.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska hos oss kommer du att ha en kombinationstjänst vilket innebär att du arbetar fem veckor på någon av avdelningar 100 A och 101 B och fem veckor på Hospice i varje schemaperiod.  Du kommer vara en viktig del i den högspecialiserade vården kring patienterna hos oss. Tillsammans med en undersköterska ansvarar du för ett vårdlag där du får fokusera på sjuksköterskeuppgifterna. Förutom sedvanliga sjuksköterskeuppgifter kommer du även utföra högspecialiserade arbetsuppgifter såsom handhava centrala infarter, infektionsbehandlingar, cellgifter, smärtpumpar m.m.

Du har ett nära samarbete med läkargruppen och övriga professioner som ingår i teamet kring patienten. Hos oss har du goda möjligheter till utveckling i din yrkesroll, oavsett om du är ny eller erfaren sjuksköterska.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska.  Du kan vara helt ny i yrket eller ha arbetat som sjuksköterska under en längre tid.

Din kompetens

Du är en trygg person som behåller lugnet och fokuset oavsett situationen. Du ser möjligheter och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du tar initiativ och planerar, organiserar samt prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du tycker att det är kul att samarbeta tätt med dina kollegor och eftersträvar en positiv stämning i arbetsgruppen. Vidare sätter du alltid patienten i fokus och ser helhetsbilden kring denne. Du tänker strategiskt, långsiktigt och har ett brett perspektiv.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en kombinationstjänst med tillsvidareanställning där tjänstgöringsgrad kan diskuteras. Arbetstiderna är förlagda till dag, kväll och helg. Du arbetar halva schemaperioden antingen på 100A eller 101B och halva schemaperioden på Hospice.

  • 4-5 veckors introduktion på vardera avdelning.
  • Är du nyutexaminerad kommer du gå kliniskt utvecklingsår (KUÅ) ditt första år hos oss.
  • Möjlighet att delta i cancervårdsakademin vilket är vårt utvecklingsprogram som genererar i en betald specialistutbildning.
  • Möjlighet att hospitera på andra enheter inom vår verksamhet.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Välkommen att höra av dig till oss:
Avdelningschef (100 A) Nina Lundberg, 018-617 08 67 
Avdelningschef (101 B) Julia Larsson, 018-617 37 60
Avdelningschef (Hospice) Maria Bonnevier, 018-611 94 91

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.