Fysioterapeut till palliativt centrum med placering på ASH

Sista ansökningsdag 2023-12-10
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1392/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Palliativt centrum, som är en del av Akademiska Sjukhuset, består av hospice, avdelningen för specialiserad hemsjukvård (ASH) och palliativa konsultteamet (PKT). Vi har både slutenvård, hemsjukvård, rådgivning och undervisning, framför allt med inriktning på palliativ vård.  Vi vårdar patienter med olika diagnoser och i alla åldrar, även barn.

Som fysioterapeut på ASH arbetar du i ett multidisciplinärt team med vården av svårt sjuka patienter i hemmet. Det är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du arbetar självständigt. Du kan räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter.

Ditt uppdrag

Arbetet innebär nära kontakt med patient, närstående och personal vilket ställer stora krav på gott bemötande, flexibilitet och en väl utvecklad samarbetsförmåga. Vi har ett nära samarbete inom palliativt centrum så som fysioterapeut kommer du att träffa patienter både inom hemsjukvården och patienter som vårdas inneliggande på hospice.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter är:

  • Råd och stöd kring fysisk aktivitet
  • Smärtlindring som TENS, akupunktur, taktil massage, avslappningsövningar
  • Andningsgymnastik
  • Råd kring ödembehandling
  • Fallriskbedömningar/prevention
  • Deltagande i utvecklingsarbete

Hos oss står patienten i centrum och vi strävar ständigt efter att förbättra vården. Vi söker dig som är intresserad av och vill vara delaktig i utvecklingsarbete. Som person är du öppen för förändring och se de möjligheter som finns för att förbättra vården för våra patienter.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut eller sjukgymnast med erfarenhet/intresse av palliativ vård. Erfarenhet i att delta eller driva utvecklingsarbete är meriterad.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Din kompetens

Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du är noggrann och strävar efter att uppfylla mål och kvalitetsstandard. Du arbetar även bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på 80-100 %. Introduktionen kommer att anpassas individuellt efter dina behov. Du får kunskapsutveckling som sker bland annat genom nätverksmöten och tvärprofessionella möten samt grupphandledning varje månad.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Maria Bonnevier tf avdelningschef, 018-611 94 91
Facklig representant för SACO nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.