Reumatologen söker undersköterska till kombinationstjänst

Sista ansökningsdag 2023-12-04
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1400/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Hos oss får du ett spännande arbete där du möter patienter i olika åldrar och situationer, där du är med och gör skillnad i deras liv och vår gemensamma arbetsmiljö.

Vår verksamhet

På vår dagsjukvård tar vi hand om ca 50 patienter per vecka. I huvudsak träffar vi patienter med reumatologisk sjukdom men även de patienter med hudsjukdomar som behöver dagvårdsbehandling. Dessa patienter kommer regelbundet, där du som undersköterska bland annat kontrollerar patientens allmänna mående och kliniska parametrar inför och under behandling. Du genomför också större och komplexa såromläggningar. I arbetet ingår också vissa administrativa uppgifter.

På vår slutenvård finns sju vårdplatser, där vi vårdar i huvudsak reumatologiska patienter men vi ansvarar även för de hud- och endokrin/diabetespatienter som behöver inneliggande vård. Gemensamt för alla dessa patientgrupper är att det rör sig om kroniska sjukdomar. Vi arbetar med utredning och behandling för våra patienter med mera komplexa sjukdomstillstånd och som inte lämpar sig inom öppenvård. Som undersköterska på vår avdelning arbetar du med att ta hand om hela patienten och dess omvårdnadsbehov utifrån ett personcentrerat förhållningssätt.  

Vilka är vi?

Vi är en arbetsgrupp som månar om varandra och patienterna. Det finns ett nära samarbete mellan oss där vi vågar fråga och be varandra om hjälp. Vi som jobbar har alla olika livserfarenheter och kompetenser vilket vi är glada för. Det faktum att många av våra patienter är återkommande gör att man har möjlighet att etablera en närmare kontakt med den gruppen av patienter. 

Ditt uppdrag

Rollen som undersköterska på vår dagvård är på ca 80% av din arbetstid och är schemalagd på dagtid, vardagar. Resterade ca 20% av din arbetstid är förlagd till helgtjänstgöring på slutenvården i snitt var tredje helg. Du arbetar här som resurs till vårdlagsansvarig undersköterska mot våra sju patienter.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad undersköterska. Du trivs med att arbeta i en mindre personalgrupp och med den medicinska och återkommande patientgruppen. Meriterande är om du har arbetsrelaterad erfarenhet av våra specialiteter. Som person är du strukturerad med förmåga att prioritera. Du är ansvarstagande, motiverad i ditt arbete och har en god kommunikativ förmåga. För att lyckas i tjänsten ska du kunna kombinera självständigt arbete med förmågan att samarbeta.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig som är undersköterska en tillsvidareanställning 80-100%. Arbetet är fördelat dagtid under vardagarna samt i snitt var tredje helg. Tillträde enligt överenskommelse. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Karin Ahlström, 018-617 11 51
Biträdande avdelningschef, Johan Ekland 018-611 99 95
Biträdande avdelningschef, Jenny Swärdh 018-617 31 12
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning av tjänst sker fortlöpande.

Viktig information om anställningen 
Den 1 juli 2023 blev undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att det kommer att krävas ett bevis från Socialstyrelsen för att få arbeta som undersköterska. Om du inte har införskaffat dig detta bevis kommer det att stå i ditt anställningskontrakt att du arbetar som omvårdnadsassistens/biträde.  

Du kan läsa mer om de nya lagkraven på www.socialstyrelsen.se 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.