Biomedicinsk analytiker till klinisk patologi inom hematopatologen

Sista ansökningsdag 2023-12-17
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1401/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vill du bli vår nästa medarbetare inom hematopatologen? Hematopatologi är en subspecialitet för blodsjukdomar där det sker en kontinuerlig utveckling av metoder och diagnostik.

Akademiska laboratoriet söker dig som vill arbeta med hematologi inom sektionen för klinisk patologi. Klinisk patologi består i huvudsak av tre delar: klinisk patologisk diagnostik, klinisk cytologisk diagnostik samt kliniska obduktioner och bårhusverksamhet. Vi ombesörjer undersökning av cell- och vävnadsprover, inte bara från Akademiska sjukhuset och Region Uppsala utan också från sjukhus i regionen.

Ditt uppdrag

Inom hematopatologin används flödescytometri som en viktig och nödvändig analys för diagnostik och uppföljning av leukemier och maligna lymfom. Tekniken är under ständig utveckling, liksom antikroppspaneler och hur vi utvärderar analyserna. Den höga utvecklingstakten innebär att flexibilitet och nyfikenhet att lära nytt är viktiga egenskaper hos våra medarbetare. Arbetet kan ge möjlighet att utveckla hög specialkompetens inom det hematopatologiska området.

Vi snittar och färgar även de histopatologiska preparat som följer parallellt med proverna för flödescytometri. Vidare biobankas proverna inför eventuella molekylärbiologiska analyser och provsamling. Vi assisterar även vid benmärgsprovtagningarna. Och självklart arbetar vi kontinuerligt med kvalitetssäkring.

Vi är idag ca 12 personer som arbetar på laboratoriet med hematopatologi. Vi vill att du arbetar med oss framför allt för att möjliggöra och säkerställa ett bra diagnostiskt arbete, men också för att delta i en arbetsgrupp där vi fokuserar på att tycka om det vi arbetar med. Arbetsuppgifterna kräver stor noggrannhet och god datorvana.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller motsvarande kompetens inom laboratorievetenskap. Tidigare praktiska erfarenheter och teoretiska kunskaper av flödescytometri är meriterande, liksom även histologiska färdigheter i snittning och färgning samt ett tekniskt kunnande av komplex instrumentering. Tjänsten förutsätter att du har goda kunskaper i skriftlig samt muntlig kommunikation på svenska.

Din kompetens

Arbetet ställer stora krav på noggrannhet, initiativkraft och självständighet. Du kommer att vara del av en struktur som bygger på flera processer med många inblandade vilket ställer höga krav på förmåga till samarbete och flexibilitet. Stor vikt kommer att läggas vid erfarenhet och personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Vi erbjuder två vikarietjänster under ett år med möjlighet till förlängning. Arbetstiderna är förlagda vardagar, dagtid. Tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Mariam Sliwa, 018-617 15 94
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla ett CV och personligt brev på svenska, samt yrkeslegitimation och ev. övriga bilagor. Anställningsintervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att utföras löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.