Undersköterskor/omvårdnadsassistenter till sommar 2024 – 30A

Sista ansökningsdag 2024-04-07
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1459/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Är du intresserad av att arbeta med äldre människor, omvårdnad och samtidigt tycker om utmaningen i en variation av olika arbetsuppgifter så kommer du att trivas hos oss på geriatriken. På geriatriken vårdar vi äldre och sköra patienter, som plötsligt eller gradvis har eller haft en försämring i sitt hälsotillstånd. De flesta patienter på geriatriken har komplexa omvårdnadsbehov som kräver ett helhetsperspektiv vid vårdandet. Hos oss får du bredden som innefattar allt från akut omhändertagande till vård i livets slutskede.

Alla arbetsroller som finns inom geriatriken har en sak gemensamt, det är meningsfullt, spännande och utvecklande att arbeta i verksamhetsområde geriatrik. Hos oss är teamarbetet centralt, både det multiprofessionella teamets samverkan och patientens delaktighet, det utgör viktiga delar i vårdandet. Som undersköterska samarbetar du ständigt med andra och får därmed en bred kunskap inom olika områden och ett synsätt på patienten i sin helhet med olika sorters behov.
Teamet består av dig som undersköterska och sjuksköterska, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut och vid behov apotekare, kurator, dietist och logoped.

Geriatriken i Uppsala består av tre slutenvårdsavdelningar med olika inriktningar: Geriatriska akutvårdsavdelningen 30A och Ortogeriatriska avdelningen 30B och Neurogeriatriska avdelningen 85C2.

Vi söker dig som är undersköterska/omvårdnadsassistent som önskar arbeta med geriatrisk akut/medicinsk vård under sommaren 2024.

Ditt uppdrag

Undersköterskan arbete innebär främst att arbeta nära patienten. Som undersköterska ska du kunna bidra till att tillgodose patientens individuella omvårdnadsbehov. Undersköterskan hjälper bl.a. patienterna med personlig hygien och av- och påklädning och inom geriatriken sker det via ett rehabiliterande förhållningssätt. Det innebär att patienten ska bibehålla och göra det de själva kan och/eller träna på att återfå sin förmåga de hade innan sjukvårdstillfället. Du ansvarar tillsammans med sjuksköterskan för att bedriva en patientsäker vård, genom att bedöma risker för trycksår, fall, malnutrition m.m. Tillsammans med teamet sätter ni in åtgärder och utvärderar dessa för att minimera risken att vårdskador uppstår.

På geriatriken får du som undersköterska en kunskapsbredd, då våra patienter ofta har komplexa omvårdnadsbehov. Du kombinerar omvårdnadsarbetet med att utföra övriga arbetsuppgifter så som dokumentera i journalsystemet, NEWS-kontroller, venprovtagning, kateterhantering- och sättning, såromläggning och att koppla sondmat m.m. Du med tidigare relevant erfarenhet kan även få delegering i viss läkemedelshantering såsom inhalationer, subkutana injektioner (insulin och fragmin) och ögondroppar.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska, sjuksköterskestudent från termin 3 eller läkarstudent från termin 6. Du har god kunskap och färdighet inom vård- och omsorgsyrket. Du har även god datavana och det är meriterande om du kan journalsystemet Cosmic.

Din kompetens

Variationen i arbetet gör att du som söker skall vara flexibel, ansvarsfull och kunna ställa om till akuta situationer samt vara bredd att hoppa in där det behövs. Du tycker om att arbeta med äldre människor, har ett gott bemötande samt en bra samarbetsförmåga. Du är också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Hos oss är det viktigt med en anpassad introduktion utifrån tidigare erfarenhet. Vi erbjuder dig introduktion med erfaren undersköterska och en introduktionsdag på kliniskt utbildningscenter, KTC där du får träna på venprovtagning, KAD-sättning, sondmatkoppling, förflyttningsteknik och HLR.

Vi kan erbjuda dig ett sommarvikariat mellan perioden v. 24-34, med möjlighet till förlängning eller timanställning. Vi ser gärna att du jobbar samtliga veckor alt i period 1 v. (24-) 25-29 eller period 2 v. 29-33 (-34)

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Lena M Mattsson, lena.m.mattsson@akademiska.se
Gruppchef Marie Elmebring Lindström, 018-611 70 33
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vänta inte med din ansökan, vi intervjuar och anställer fortlöpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.