Operationskoordinator neurokirurgi

Sista ansökningsdag 2024-02-29
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS833/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vid verksamhetsområdet neuro bedriver vi högspecialiserad vård för patienter med sjukdomar och skador i nervsystemet. Vi arbetar med utredning och diagnostik samt medicinsk och kirurgisk behandling av såväl akuta tillstånd som kroniska sjukdomar i nervsystemet. Vi erbjuder vård till patienter från sju regioner i Mellansverige och erbjuder nationell högspecialiserad vård inom vissa områden till patienter från hela Sverige. Det komplexa uppdraget skapar bra förutsättningar för våra medarbetare och verksamheten att utvecklas. Vårt arbete utgår alltid från patientens behov med ett systematiskt arbetssätt. Vår vision är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom neuro-området.

Vad innebär det att vara operationskoordinator på neuro?

Vi erbjuder dig ett varierande och spännande arbete där du tillsammans med två andra operationskoordinatorskollegor arbetar med den dagliga operationsplaneringen. Du planerar, prioriterar och samordnar resurser utifrån ett patientsäkert och resurseffektivt förhållningsätt. I din roll har du ett nära samarbete med våra operatörer, driftansvarig på operationsavdelningen och verksamhetsområdets avdelningar.

Dina arbetsuppgifter inom operationskoordinering innebär:
- Planering och bokning av akuta operationer, elektiv kirurgi och dagkirurgiska ingrepp via operationsplaneringssystemet Orbit.
- Ansvar för en samlad bild av vår väntelista, vårdgaranti och övriga tillgänglighetsparametrar.
- Att tillsammans med verksamhetschef optimera vårdflöden inom verksamhetsområdet för den operativa verksamheten i enlighet med verksamhetens krav och resurser.
- Delta i verksamhetens utvecklingsarbete avseende operationsflöden och produktionsplanering.

Ditt fokusuppdrag inom patientflöde innebär:
- Delta på verksamhetsområdets platsmöten.
- Delta i verksamhetens utvecklingsarbete avseende patientflöden.

Ditt arbete kommer att vara självständigt, men med ett nära samarbete med kollegor och andra enheter. Du är anställd centralt på verksamhetsområdet och är direkt underställd verksamhetschefen. Utefter verksamhetens behov kan andra uppgifter och uppdrag delegeras från verksamhetschef.

Dina kvalifikationer

Du är utbildad sjuksköterska med några års erfarenhet av kirurgi eller koordinatorsuppgifter från annan opererande verksamhet. 

Din kompetens

Du är driven, flexibel, nytänkande och tycker om varierande tempo och arbetsuppgifter. Du har lätt att se strukturer, har en blick för logistik och kan arbeta utifrån ett helhetsperspektiv. Du är skicklig på att planera, prioritera, organisera samt att fatta och genomföra beslut och därefter följa upp resultat. Då rollen har många kontaktytor och varierande samarbetsformer har du god kommunikations- och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning på heltid, dagtjänstgöring, tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Urval och tillsättning sker löpande, vänta inte med att skicka in din ansökan till oss!

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Bitr. verksamhetschef Erika Steffansson 018-611 40 42, erika.steffansson@akademiska.se
Facklig kontaktperson för vårdförbundet nås via växeln 018-611 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval, intervjuer och tillsättning kan komma att ske löpande, så vänta inte med din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.