Akutmottagningen för vuxenpsykiatri /PAVA söker specialistsjuksköterskor

Sista ansökningsdag 2024-03-31
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS677/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektion akut- och konsultpsykiatri består av akutmottagningen för vuxenpsykiatri som har jourverksamhet dygnet runt, en psykiatrisk akutvårdsavdelning (PAVA) med 12 vårdplatser samt ett mobilt team. Till akutmottagningen kommer patienter dygnet runt via egenanmälan/besök men också med polis, ambulans, kriminalvård samt från andra sjukvårdsinstanser. Som sjuksköterska på akutmottagningen är du ledningsansvarig, koordinator och bevakar patientflödet, utför en akut första bedömning och tiagering av patienterna.

Till psykiatriska akutvårdsavdelningen skrivs de patienter in som behöver en kortare eller längre vårdtid. Inläggnings tiden på PAVA är ca 1 - 3 dagar och sedan blir patienterna antingen utskrivna eller så får de komma till en avdelning i huset om de behöver en längre vårdtid. Här arbetar vi i team och du ansvara för ca 6 patienter tillsammans med skötare och samarbetar med det andra teamet på avdelningen i ett gemensamt övergripande ansvar för patienterna.

Om oss

Akutmottagningen för vuxenpsykiatri och psykiatriska akutvårdsavdelningen är dynamiska arbetsplatser där mötet med patienten och dennes individuella behov är i fokus. Då det är både en akutmottagning och slutenvårdsavdelning i samma arbetsplats är arbetsuppgifterna skiftande och utvecklande. Här möter du patienten i en akut situation och utifrån din specialistkunskap gör du omvårdnadsbedömningar utifrån patientens individuella behov. För att säkerställa vårdkvalitén arbetar vi aktivt med att utveckla en god och attraktiv arbetsmiljö för sjuksköterskor. Det innebär att vi värdesätter och värnar sjuksköterskans autonoma yrkesutövning och har hög omvårdnadskompetens.

Ditt uppdrag

Som specialistsjuksköterska ansvara du tillsammans med övriga specialistsjuksköterskor för att leda och utveckla den psykiatriska omvårdnaden både patientnära och på enhetsnivå. Du tillför ett omvårdnadsperspektiv i det tvärprofessionella teamet och ger kollegial handledning till kollegor. Du arbetar på både akutmottagningen samt psykiatriska akutvårdsavdelningen, möjlighet finns att även arbeta i enhetens kommande prehospitala akutpsykiatriska mobila enhet, PAM, som ska starta till hösten under jourtid.

Dina kvalifikationer

Vi söker en ny kollega som är specialistsjuksköterska med inriktning psykiatrisk vård, och har lägst en magisterexamen i omvårdnad och / eller vårdvetenskap. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom psykiatriskakutsjukvård, men vi ser det inte som ett krav. Erfarenhet och kunskap om arbetsledning, handledning för studenter och erfarenhet av kvalitets- och utvecklingsarbete inom psykiatrisk vård är önskvärt och meriterande.

Din kompetens

Du är intresserad av att utvecklas i din roll som ledare och vården för patienterna med utgångspunkt i kärnkompetenserna. Du vill arbeta i ett akutflöde med ständigt nya patientkontakter, du arbetar efter professionens yrkeskod och omsätter den i praktisk handling i relation till både patienter och medarbetare. Du är yrkesstolt, har god analytisk och reflektiv förmåga och bidrar med ditt omvårdnadsperspektiv i det tvärprofessionella teamet och ger kollegial handledning till kollegor.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Individuell schemaläggning där vi ingår i akademiska sjukhusets poängmodell vilket innebär en lägre veckoarbetstid utifrån de pass du arbetar.
Slutenvårdstillägg 2000 kronor eller extra förstärkt rotationstillägg vid nattjänstgöring på 4000 kronor.

Anställning kan ske innan ansökningstidens utgång, så vänta inte med att skicka in din ansökan.  Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Nahid Asplund 018-611 21 28
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.