Reumatolog-, endokrin- och hudavdelning 100B1 söker sjuksköterska

Sista ansökningsdag 2024-03-03
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1519/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi strävar efter att vara en ledande reumatologklinik som skapar störst värde för patienterna. Hos oss får du ett spännande arbete där du möter patienter i olika åldrar och situationer, där du är med och gör skillnad i deras liv och vår gemensamma arbetsmiljö.

Vår verksamhet och ditt uppdrag

Vi bygger vår verksamhet på samverkan, förtroende och uthållighet.
Vi bedriver en högspecialiserad vård inom reumatologi. Inom reumatologin finns det över 80 diagnoser där den gemensamma nämnaren är inflammation. Totalt arbetar cirka 70 personer inom reumatologen, som omfattar vårdavdelning, dagsjukvård, mottagning, rehabilitering och forskning.  

Vår vårdavdelning har 7 vårdplatser och här vårdar vi patienterna inom våra specialiteter som är i behov av inneliggande vård. I huvudsak träffar vi patienter med reumatiska tillstånd där immunsystemet felaktigt angriper kroppen med symtombild hos ett eller flera organ, allt inifrån CNS påverkan till försämrad funktion i lungor, njurar och muskler, med flera. Hit kommer också endokrin- och diabetespatienter med hypofys- och binjurebarkrelaterad sjukdom samt ärftliga metabola tillstånd vilka på olika sätt stör hormonproduktion och/eller ämnesomsättning, där ibland nydebuterad diabetes. En tredje patientgrupp är de med olika typer av svåra hudsjukdomar som kan resultera i komplexa sår eller betydande hudutslag, där vi kommer bedriva Nationell Högspecialiserad Vård som 1 av 5 sjukhus i Sverige.

Vi arbetar mycket med utredning/diagnostik och underhållsbehandling av våra patienter där arbetet består av djupgående anamnes och status, kliniska bedömningar, provtagningar, förberedelser inför undersökningar samt administrera regelbundna underhållsbehandlingar i from av biologiska infusioner.

Avdelningen ligger i det nybyggda 100-huset. Lokalerna är stora, rymliga och ljusa. Patienterna vårdas på enkelsalar med eget hygienutrymme och på salarna finns det gott om utrymme för de patienter som har ett mer omfattande omvårdnadsbehov.

Vi värnar kompetens och utvecklar ständigt vårt kunnande.
Vi arbetar för att ständigt göra avdelningen bättre med fokus på patientdelaktighet och arbetsmiljö. Hos oss vill vi att sjuksköterskans roll i den specifika omvårdnaden utvecklas och byggs. På avdelningen råder ett öppet arbetsklimat där tankar och idéer till förbättring alltid välkomnas. Vi är inte rädda för att prova nya saker. Teamtempen är ett arbetsredskap som vi använder oss av för att lättare kunna utvärdera arbetsdagen. De tre delarna vi reflekterar kring är – patientsäkerhet, arbetsbelastning och team/kommunikation. Vi lär av det som varit positivt likväl som negativt och utvecklar löpande våra arbetssätt.

Vi har utbildningsdagar var 6:e vecka. Under dessa dagar har du möjlighet att studera och auskultera i områden inom ditt yrke som är till gang för vår verksamhet.  Det finns vidareutbildningar inom bland annat reumatologi, reumatologisk farmakoterapi, diabetesvård, motiverande samtal och klinisk sårbehandling. Utbildningarna erbjuds både på universitetsnivå och internt på sjukhuset.

Den introduktion som erbjuds är individuellt anpassad. Under introduktionen går du med några olika handledare, dels för att se olika arbetssätt, men även för att på ett naturligt sätt lära känna kollegorna. Under din introduktion avsätter vi även tid för obligatoriska utbildningar. Du erbjuds uppföljande samtal med chef och vår kliniskt handledande sjuksköterska under och återkommande efter introduktion.

Dina kvalifikationer och din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. 

Vi bemöter människor med engagemang, respekt och personligt intresse.
Vi är en arbetsgrupp som månar om varandra och patienterna. Det finns ett nära samarbete mellan oss där vi vågar fråga och be varandra om hjälp. Vi värdesätter kommunikation under arbetsdagen för att fördela arbetet. Vi som jobbar på avdelningen har alla olika livserfarenheter och kompetenser vilket vi är glada för.  Det faktum att många av våra patienter är återkommande gör att man har möjlighet att etablera en närmare kontakt med patienter. Vi trivs med att arbeta i en mindre personalgrupp och med den medicinska och återkommande patientgruppen. Vårt fokus är att bedriva en högkvalitativ vård där ett aktivt medarbetarskap är en självklarhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig som är legitimerad sjuksköterska en tillsvidareanställning på 75-100%. Ett slutenvårdstillägg på 2000 kr erhålls utöver grundlön.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Karin Ahlström, 018-617 11 51
Biträdande avdelningschef Johan Ekland, 018-611 99 95
Biträdande avdelningschef Jenny Swärdh, 018-617 31 12

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning av tjänst sker fortlöpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.