Specialistläkare inom barnonkologi/internmedicin och hematologi

Sista ansökningsdag 2024-03-22
Arbetsplats Verksamhetsområde akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1537/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektionen för blod- och tumörsjukdomar hos barn är ett av sex barnonkologiska centra i Sverige. Vi är det mest kompletta centrat då vi förutom sedvanlig verksamhet också har det medicinska ansvaret för barn som protonstrålbehandlas på Skandionkliniken och vi utför också stamcellstransplantationer. Vi är en spännande och viktig verksamhet som ständigt förändras och vi behöver bli fler läkare. Just nu behöver vi förstärkning av en kollega med goda kunskaper om stamcellstransplantation då en av våra ansvariga läkare skall vara ledig. Tjänsten börjar som ett vikariat men förlängning kan bli aktuellt.

Du kommer att vara del i en fin arbetsgrupp med högt i tak. Barnonkologin omfattar barnavdelningen och barnmottagningen för blod- och tumörsjukdomar samt en forskningsenhet. Stamcellstransplantationer ingår i verksamheten liksom omhändertagande av nationella och internationella protonstrålnings patienter.

Årligen insjuknar ca 60 barn i blodsjukdomar eller cancer i vår region och samarbetet med barnklinikerna och barnonkologiansvariga i sjukvårdsregion Mellansverige är en viktig del av vårt arbete. Verksamheten innefattar diagnostik, behandling och uppföljning av barn med cancer, benigna blodsjukdomar, samt andra sjukdomar som behöver stamcellstransplantation. Dessutom görs ett stort antal utredningar av barn med misstänkt cancersjukdom eller närbesläktad hematologisk diagnos. Verksamheten ansvarar för forskning, utveckling och utbildning. Ansluten till sektionen är en forskningsenhet med flera forskningskoordinatorer anställda. 

Dina kvalifikationer

Du är helst specialist inom barnonkologi och hematologi men då tjänsten framförallt gäller att ersätta en hematolog/transplantatör skulle vi även gärna se en hematolog med SCT-inriktning. Du trivs med att arbeta i team med andra både i klinik och inom det barnonkologiska nationella och internationella samarbetet. Du är öppen för förändringar och vill arbeta inom ett fält som utvecklas och förändras där en stor del av kliniken styrs av olika behandlingsstudier och forskning.

Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en visstidsanställning på heltid med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef blod- och tumörsjukdomar för barn, Josefine Palle, 018-611 92 37, josefine.palle@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan: 
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans!