30A söker omvårdnadsassistent/omvårdnadsunderläkare - sommar 2024

Sista ansökningsdag 2024-04-09
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS16/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Alla arbetsroller som finns inom geriatriken har en sak gemensamt, det är meningsfullt, spännande och utvecklande att arbeta i verksamhetsområde (VO) geriatrik. Våra verktyg är vetenskap och beprövad erfarenhet och till vår hjälp har vi Akademiska sjukhusets samlade resurser. Vi vågar prova nya vägar och vår drivkraft är att göra skillnad för våra patienter varje dag. Vi arbetar ständigt med förbättring och har tagit fram nya arbetssätt för geriatriken där patienten sätts i centrum och alla professioners kompetens tas tillvara.

Tack vare framsteg inom medicin, vård och levnadsvanor blir vi allt äldre vilket medför nya krav på sjukvården. Vi möter en större patientgrupp och nya utmaningar. De patienter vi möter har ett helt liv i sin ryggsäck, ofta flera olika sjukdomar och kanske en komplex hälsosituation.

30A söker nu fler vikarier till sommaren. I denna annons vänder vi oss till sjuksköterskestudenter från termin 4 som vill arbeta som omvårdnadsassistenter i sommar och till läkarstudenter från termin 9 som vill arbeta som underläkare med omvårdnadsuppgifter.

Syftet i rekryteringen är att förstärka bemanningen i sommar.

Ditt uppdrag

Omvårdnadsassistenter
Sjuksköterskestuderande som genomgått och fått godkänt på termin 4. Omvårdnadsassistent anställs med befattning biträde. Arbetsuppgifter som omvårdnadsassistenten kan arbeta med är sedvanliga undersköterskeuppgifter samt att assistera legitimerad sjuksköterska i hens arbete. Omvårdnadsassistenten arbetar alltid under handledning av legitimerad sjuksköterska. Exempel på möjliga uppgifter under handledning är inskrivning planerad/jourfallspatient, utskrivningssamtal, dokumentation i Cosmic, provtagning, delta i rondarbete, samordningsfunktion, utföra riskbedömningar och åtgärder, PVK-sättning, EKG. Andra möjliga arbetsuppgifter som alltid måste kontrolleras och signeras av legitimerad sjuksköterska är läkemedelshantering, till exempel att blanda dropp och administrering av läkemedel. Vid behov arbetar man även med undersköterskeuppgifter på avdelningen.

Underläkare med omvårdnadsuppgifter
Läkarstuderande kan anställas för att utföra vissa utvalda arbetsuppgifter som vanligtvis inte ingår i läkarrollen. Kravet är att underläkaren har godkänd termin 9 samt har läst och blivit godkänd i det ämne och de prov som motsvarar ämnet/specialiteten inom anställande verksamhetsområde. Underläkare med omvårdnadsuppgifter anställs med befattning läkare, ej legitimerad annan. Det är ett krav att du har arbetat som undersköterska tidigare under utbildningen, vilket ger ökad förståelse för vad omvårdnadsarbete innebär. Exempel på möjliga arbetsuppgifter är att iordningsställa och administrera läkemedel; tabletter, infusioner och injektioner, blododla, PVK-sättning, NEWS-kontroller, hantera och lägga om centrala infarter, sätta KAD, ta EKG, bereda och administrera inhalationer, ta venprover, sätta sondmat, ge läkemedel i sond, dela läkemedel inför hemgång och fylla på läkemedelsvagnar om inte receptarie är i tjänst, delta i basal omvårdnad. Vid behov arbetar man även med undersköterskeuppgifter på avdelningen. I den här rollen arbetar du inte med underläkaruppgifter.

Dina kvalifikationer

Du är sjuksköterskestudent från termin 4 alternativt läkarstudent från termin 9. Du har god kunskap och färdighet i den basala omvårdnaden. Variationen i arbetet gör att du som söker skall vara flexibel, ansvarsfull och kunna ställa om till akuta situationer samt vara bredd att hoppa in där det behövs. Du har även god datavana och det är meriterande om du kan journalsystemet Cosmic. Du tycker om att arbeta med äldre människor, har ett gott bemötande samt en bra samarbetsförmåga. Du är också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.  

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett sommarvikariat eller timanställning under sommaren 2024. Vi ser helst att du kan jobba hela sommaren alternativt veckorna 25-29 eller 30-33 (då med introduktion innan vecka 30). Sista ansökningsdag är 9/4 2024.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Lena Mattsson avdelningschef, lena.m.mattsson@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kommer ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.