50C söker erfaren sjuksköterska till avdelning för kirurgisk urologi

Sista ansökningsdag 2024-03-31
Arbetsplats Verksamhetsområde urologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS28/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet 

Vi är en kirurgisk enhet, specialist inriktad mot urologi, med både planerad och akutsjukvård. Här behandlas och opereras patienter med sjukdomar i urinvägarna. Vi utför stor bukkirurgi på urinblåsa och njurar, robotassisterad kirurgi blandat med mindre urologiska ingrepp. I vår akuta verksamhet tar vi hand om stora njurtrauman, skador på penis och testiklar, sepsis och akuta blödningar från urinvägarna. Urologavdelningen är en liten och familjär avdelning och vi har stort fokus på utbildning och kompetens. 

Vi söker dig som:  

 

 • Är legitimerad sjuksköterska  
 • Har jobbat som sjuksköterska mer än 1 år 
 • Har ett genuint intresse för kirurgisk vård 
 • Tycker om och trivs i en utbildningskultur  
 • Är pedagogisk, ansvarstagande och innovativ  
 • Har eller vill utbilda dig till TUB/HLR instruktör  

 

Om tjänsten  

Urologavdelningen är en slutenvårdsavdelning där du erbjuds en 100% tjänst, dag och kväll, med möjlighet till att jobba natt. Här vårdas ca 14 patienter dygnet runt. Här har vi ett rullande, men flexibelt schema som innebär att vi tar hänsyn till dina önskemål inför schemaläggningen.  

Ditt uppdrag 

Hos oss arbetar vi i vårdlag, där du som sjuksköterska får fokusera på sjuksköterskeprofessionen. Varje vårdlag har en till två undersköterskor. Vi arbetar tillsammans med fysioterapeut, apotekare och läkare på avdelningen.

Arbetsuppgifter med sedvanlig postoperativ vård och smärtpumpar, varvas med att kunna leda och följa i akuta situationer. Du får också lära dig att utbilda patienter i egenvård och planera vården tillsammans med andra instanser. Vi har också ett nära samarbete med vår mottagning och det finns möjlighet att i ett senare skede jobba med inskrivning av patienter för den elektiva vården. Här finns stora möjligheter att vidareutvecklas och trivas länge.  

Vi erbjuder:  
Tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. 

 • Individuellt anpassad introduktion på 4-5 veckor beroende på tidigare erfarenheter.  
 • Mentorskapsprogram första året hos oss, för en trygg start på Urologen.  
 • Kompetenstrappan. Urologen har utvecklat kompetenstrappan som ett verktyg, baserat på Akademiska sjukhusets modell ”Professionssteget”. Trappan ger dig möjlighet att göra karriär hos oss. Här kan du snabbt hoppa in i rätt steg för dig och din erfarenhet. 
 • Möjlighet att specialisera dig inom Urologisk vård, 20% under 1 års tid.   
 • Regelbundna utbildningar inom koncept som SMART, TUB, HLR, mini-föreläsningar och reflektion.  

Likabehandling på vår arbetsplats innebär inte "lika för alla", utan att göra skillnad genom att se till människors individuella förutsättningar så som kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnicitet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.? 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Jozsef Marton 018-617 46 11
Facklig representant nås via växeln 018- 611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.