Sjuksköterska till sektionen för akut barnsjukvård

Sista ansökningsdag 2024-02-29
Arbetsplats Verksamhetsområde akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1356/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Inom sektionen för akut barnsjukvård ingår akutvårdsavdelningen 95 E, barnakutmottagningen och avdelningen för specialiserad pediatrik. På akutvårdsavdelningen, som har 8 vårdplatser, vårdar, behandlar och utreder vi barn i åldern 0-18 år som är i behov av några dagars sjukhusvård. Främst vårdar vi barn med någon form av infektion, diabetes och barn som är i behov av hjärtövervakning, men vi är alltid beredda att även vårda barn från andra sektioner. På barnakuten tar vi emot och behandlar barn och ungdomar med akuta medicinska, ortopediska och kirurgiska sjukdomar och skador i åldern 0-18 år. Vår verksamhet är öppen dygnet runt och patientantalet och intensiteten i arbetet varierar från dag till dag. Vi har även ett dagvårdsflöde, specialiserad pediatrik 95 E och här fokuserar vi på patienter i behov av högspecialiserade utredningar och behandlingar som sker primärt dag och kväll.

Vi som arbetar inom sektionen för akut barnsjukvård är ett härligt gäng som verkligen brinner för vårt arbete. Vårt multiprofessionella team har alltid det sjuka barnet med familj i centrum. Vi värnar om ett gott samarbetsklimat och i teamarbetet har vi högt i tak. Patientsäkerhet och ett professionellt bemötande är naturliga delar i vårt dagliga arbete och vi lägger stort fokus på dagliga, gemensamma utbildningstillfällen för sektionens personalgrupper. Vi lägger stor vikt vid att alla nya medarbetare får en trygg och strukturerad introduktion. Som nyexaminerad tilldelas du även en mentor. Vi är noga med gemensam reflektion efter arbetspassets slut och återkoppling efter svåra patientfall. Tack vare våra olika kompetenser och erfarenheter utvecklas vi och gör varandra ännu bättre i vårt arbete med våra patienter.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska hos oss arbetar du antingen på akutvårdsavdelning 95 E eller på barnakuten. Det finns även möjlighet att rotera mellan verksamheterna då de ligger i angränsande lokaler. Är du intresserad av dagsjukvård finns det även möjlighet att arbeta på specialiserad pediatrik, 95 E.

Som sjuksköterska på akutvårdsavdelning 95 E arbetar du i team tillsammans med andra sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. Arbetet innebär sedvanliga arbetsuppgifter för sjuksköterska på en akutvårdsavdelning för barn och bjuder på stor omväxling avseende svårighetsgrad, innehåll och tempo.

Som sjuksköterska hos oss på barnakuten arbetar du både självständigt med eget ansvar och i team tillsammans med andra sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. Arbetsuppgifterna är varierade och innehåller, tillsammans med omvårdnad av barn och anhörig, bland annat medicinska åtgärder sedvanliga för sjuksköterskor. Vi lägger stort fokus på patientflöde och patientkontakt. Arbetet bjuder på stor omväxling avseende svårighetsgrad, innehåll och tempo. Våra patienter kommer både gåendes och med ambulans och vi tar ofta emot patienter som kräver ett omedelbart, akut omhändertagande på akutrum. Arbetsdagen på barnakuten består av många möten med våra patienter och deras familjer. Eftersom patienternas sjukdomstillstånd snabbt kan förändras, blir arbetet både omväxlande och utmanande och ett väl fungerande teamarbete är alltid i fokus för patientens bästa. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad sjuksköterska, barnspecialistsjuksköterska eller sjuksköterska med annan för verksamheten relevant specialistutbildning. Har du erfarenhet av arbete inom barnsjukvård och/eller erfarenhet av arbete på akutmottagning är det mycket meriterande.

Din kompetens

Du har ett stort intresse för barnsjukvård och tycker att akutsjukvård är spännande. Hos oss finns det möjlighet att växa och utvecklas i sin roll oavsett tidigare erfarenheter. Du är flexibel och har lätt att anpassa dig efter nya omständigheter. Du tycker om att utmanas och är öppen för att lära dig nya saker och ta dig an olika arbetsuppgifter.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid. Antingen på 95 E, barnakuten eller rotationstjänst i båda verksamheterna. Vi arbetar enligt Akademiska poängmodell, där vi jobbar dag, kväll och natt. För mer information om vad den modellen innebär är du välkommen att kontakta rekryterande chef. Rekrytering sker fortlöpande och tillträde sker enligt överenskommelse.

Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Alexandra Eliasson, 018-617 17 47 eller alexandra.eliasson@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Patricia Pettersson, 018-617 58 58 eller patricia.pettersson@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Julia Almstedt, 018-617 40 22 eller julia.almstedt@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Maria Roslund, 018-617 17 49 eller maria.helena.roslund@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växel, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans!