Specialmedicins vårdavdelningar söker medarbetare till sommaren 2024

Sista ansökningsdag 2024-03-10
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS70/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Som undersköterska, sjuksköterskestudent eller läkarstudent ger vi dig möjligheten att arbeta hos oss i sommar. Du får ett spännande arbete där du möter patienter i olika åldrar och situationer, där du är med och gör skillnad i deras liv.

Vår verksamhet

Vi bedriver en specialiserad vård inom gastroenterologi, njurmedicin, reumatologi, endokrinologi, diabetes och dermatologi. Gemensamt för alla dessa patientgrupper är att det rör sig om kroniska sjukdomar. Patientgrupperna vi möter har autoimmuna tillstånd, inflammatoriska systemsjukdomar, över- eller underproduktion av något hormon, ärftliga metabola sjukdomar samt olika typer av hudsjukdomar ofta med större hudengagemang.

Vi arbetar i ett team bestående av avdelningsläkare, vårdlagsansvarig sjuksköterska och undersköterska samt vårdlagsresurser däribland omvårdnadsassistenter. Våra patienter kommer för utredningarna och behandlingarna vilket till stor del består av kliniska bedömningar, provtagningar, infusionsbehandlingar, förberedelser inför undersökningar samt pre- och postoperativ vård. På vår avdelning arbetar du med att ta hand om hela patienten och dess omvårdnadsbehov utifrån ett personcentrerat förhållningssätt.  

Ditt uppdrag

Som undersköterska kan du arbeta efter fullgjord undersköterskeutbildning. Är du sjuksköterskestudent i T3 eller läkarstudent i T5 har du möjlighet att arbete med undersköterskeuppgifter. Som undersköterska eller student i T3 respektive T5 har du ansvar för den basala omvårdnaden, genomför ordinerade kontroller och rapporterar avvikelser till ansvarig sjuksköterska. Utvärderar patientens mående, säkerställer vätske- och näringsintag samt mobiliserar patienter. Efter delegeringar har du möjlighet att utföra venprovtagning, KAD-sättning, peritonealdialys samt genomföra större såromläggningar.

Har du fullgjort T4 på sjuksköterskeprogrammet eller T9 på läkarprogrammet kan du arbeta som omvårdnadsassistent. Här arbetar du nära sjuksköterskan och tilldelas ytterligare delegeringar så som PVK-sättning och in- och utskrivning av patienter. Det primära patientansvaret ligger på legitimerad sjuksköterska, så också läkemedelsansvaret.

Är vi rätt för varandra?

Vi söker nu dig som vill satsa på din egen professionella utveckling. Du ska ha fullgjort undersköterskeutbildningen, alternativt ha fullgjort T3 på sjuksköterske- eller T5 läkarprogrammet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder sommarjobb under sommaren 2024, med möjlighet att därefter arbeta kvar hos oss på timmar. Arbetstiden kommer att vara förlagd till dag och kväll samt helg alternativt rotation till natt. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Karin Ahlström, 018-617 11 51
Avdelningschef Lena Blom, 018-611 27 05
Facklig representant nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar fortlöpande under ansökningstiden och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdatum. Så vänta inte med att skicka in din ansökan till oss!

Viktig information gällande din anställning:
Sedan den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att det krävs ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: https://legitimation.socialstyrelsen.se/skyddad-yrkestitel-for-underskoterska/information-om-skyddad-yrkestitel/ Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.