Omvårdnadsassistent till akutvårdsavdelning 30C (AVA) - sommaren 2024

Sista ansökningsdag 2024-02-29
Arbetsplats Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS72/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På akutvårdsavdelning 30C (AVA) vårdar vi patienter som främst har en internmedicinsk diagnos. Vi har 27 vårdplatser fördelat på 5 team. Till oss kommer patienter efter ett initialt omhändertagande på akutmottagningen, alternativt efter vård på intensivvårdsavdelning eller intermediärvårdsavdelning. Vårdtiderna är korta vilket innebär ett högt in- och utflöde av patienter som måste planeras och koordineras. Vi arbetar aktivt med personcentrerad vård där patienten är en del i teamet. Patienterna har komplexa sjukdomstillstånd, ofta med flera olika sjukdomar samtidigt. 

Våra patienter behandlas och övervakas i ungefär i fem dygn. Vi behandlar bland annat patienter med bröstsmärta, hjärtarytmier, hjärtsvikt, infektioner, diabetes, lungembolier och ventromboser. Det är ett omväxlande arbete där du hela tiden möter nya patienter med olika typer av åkommor och arbetstempot är växlande. 

Vi tror på ett närvarande och coachande ledarskap och att du ska kunna känna dig trygg på din arbetsplats. Det är ett tillåtande arbetsklimat, med högt i tak och där vi arbetar i team. För oss är DU viktig. 

Ditt uppdrag

Som omvårdnadsassistent som utför undersköterskeuppgifter kommer du att ansvara för den basala omvårdnaden och arbeta i team med sjuksköterska, läkare samt arbetsterapeut, fysioterapeut och dietist. Du kommer att vara placerad i team där du vårdar 5-6 patienter tillsammans med sjuksköterska.

Dina kvalifikationer

Du är sjuksköterskestudent som avslutat termin 3 eller längre. Du har erfarenhet av att arbeta med omvårdnad samt gärna har intresse och tidigare erfarenhet av akutsjukvård. 

Din kompetens

Vi söker dig som har ett flexibelt förhållningssätt, god samarbetsförmåga och tycker att höga patientflöden är en spännande och rolig utmaning. Du är noggrann, empatisk och tycker om den nära patientvården. Du sätter patienten i fokus, är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett vikariat med månadsanställning på heltid v. 26-33. Introduktion 2 veckor med start v. 23-24 med både teoretisk och praktisk utbildning inför ditt kommande uppdrag. Arbetstiden förläggs till dag, kväll och helg. Även nattjänstgöring kan bli aktuell i överenskommelse med den anställde. Vi ser att du arbetar minst 5 av 8 sommarveckor. Här finns även möjlighet att fortsätta arbeta på avdelningen efter sommaren! 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Carina Vennström, 018-617 10 87, carina.vennstrom@akademiska.se 
Biträdande avdelningschef Ulrica Eriksson, 018-617 27 35, ulrika.a.eriksson@akademiska.se 
Biträdande avdelningschef Viktor Knaust, 018-617 50 96, viktor.knaust@akademiska.se 
Biträdande avdelningschef Sandra Gustin, 018-617 08 76 sandra.vangberg@akademiska.se

Facklig kontaktperson Kommunal nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, så vänta inte med att skicka din ansökan. 

OBS, viktig information om din anställning:
Från och med 1 juli 2023 kommer undersköterska att bli en skyddad yrkestitel. Det innebär att det kommer att krävas ett bevis från Socialstyrelsen för att få arbeta som undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se)  Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt, om kontraktet löper över 1 juli 2023.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.