100 A söker undersköterskor/omvårdnadsassistenter - sommar 2024

Sista ansökningsdag 2024-02-29
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS77/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Endokrina onkologen är en avdelning inom verksamhetsområdet blod- och tumörsjukdomar som finns i lokaler i 100-huset. På 100 A vårdar vi patienter med både onkologiska och onkologisk-endokrinologiska tumörsjukdomar. Hit kommer patienter för utredning, undersökningar och olika behandlingar från hela Sverige och några från Europa. Vi har både akut och elektivt intag och vårdtiderna för våra patienter skiljer sig från någon dag upp till några veckor. Hos oss kommer du att få ett varierande arbete där du får kombinera omvårdnad med viss akutsjukvård. Vi kan erbjuda en intressant och trevlig arbetsplats där du kommer lära dig massor om olika cancersjukdomar och patienterna vi vårdar här.  

Ditt uppdrag

Som undersköterska ansvarar du för den basala omvårdnaden. Du observerar, bedömer och utför god basal omvårdnad. I din arbetsroll får du även möjlighet att erhålla delegering i bland annat venprovstagning, administrering av sondmat, skötsel av dränage samt sätta KAD.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska, sjuksköterskestudent från termin 3 eller läkarstudent från termin 6. Du har god kunskap och färdighet i den basala omvårdnaden. Du har även god datavana och det är meriterande om du kan journalsystemet Cosmic. 

Är du sjuksköterskestudent och klar med termin 4, finns möjlighet att alternera mellan undersköterskejobb och omvårdnadsassistent, där du då får utföra sjuksköterskeuppgifter. Omvårdnadsassistent anställs med befattning biträde. Arbetsuppgifter som omvårdnadsassistenten kan arbeta med är sedvanliga undersköterskeuppgifter samt att assistera legitimerad sjuksköterska i hens arbete. Omvårdnadsassistenten arbetar alltid under handledning av legitimerad sjuksköterska. Exempel på möjliga uppgifter under handledning är inskrivning planerad/jourfallspatient, utskrivningssamtal, dokumentation i Cosmic, provtagning, delta i rondarbete, samordningsfunktion, utföra riskbedömningar och åtgärder, PVK-sättning, EKG.

Din kompetens

Variationen i arbetet gör att du som söker skall vara flexibel, ansvarsfull och kunna ställa om till akuta situationer samt vara bredd att hoppa in där det behövs. Vara positiv till nya utmaningar, kunna samarbeta med alla yrkeskategorier, passa tider och ta egna initiativ när det kommer till patientens omvårdnad. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett sommarvikariat mellan perioden v. 23-32 på hel eller deltid, med möjlighet till timanställning senare. Vi ser gärna att du jobbar samtliga veckor alternativt i period 1 (v. 25-28) eller period 2 (v. 29-32). Introduktion anpassas före start av perioderna.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Nina Lundberg, maila gärna till catharina.lundberg@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Louise Blom, maila gärna till louise.blom@akademiska.se
Facklig kontakt nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Viktig information om anställningen 
Den 1 juli 2023 blev undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att det kommer att krävas ett bevis från Socialstyrelsen för att få arbeta som undersköterska. Om du inte har införskaffat dig detta bevis kommer det att stå i ditt anställningskontrakt att du arbetar som omvårdnadsassistens/biträde.  

Du kan läsa mer om de nya lagkraven på www.socialstyrelsen.se 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.