Sommarvikariat 2024 som omvårdnadsassistent för sjuksköterskestudent – 85E

Sista ansökningsdag 2024-02-29
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS91/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Sedan 2018 har vi på Neurokirurgavdelning 85E arbetat med omvårdnadsassistenter. Vi har lång erfarenhet kring arbetssättet och vi vill gärna att du blir en del i vårt team! Vi söker nu sjuksköterskestuderande som är intresserade av att bli vår kollega och omvårdnadsassistent för ett spännande arbete under sommaren 2024. Hos oss får du möjlighet att arbeta med det viktigaste en människa har - hjärnan.

Vår verksamhet

Vi har ett stort upptagningsområde då vi är en av sex högspecialiserade neurokirurgiska kliniker i Sverige och vi tar emot både planerade och akuta patienter dygnet runt. Patienterna som vi vårdar har blödningar i huvudet, tumörer i hjärnan och ryggen, skador på ryggraden, kärlmissbildningar och hydrocefalus.

Ditt uppdrag

Som omvårdnadsassistent hos oss blir du en del av vårt härliga gäng! Du kommer att ha ett nära samarbete med våra legitimerade sjuksköterskor genom att utföra specifik medicinsk omvårdnad under deras handledning och stöttning. Exempelvis kommer du arbeta med bland annat läkemedelshantering, omläggning av centrala infarter, provtagningar, pvk-sättning, dokumentation i Cosmic, deltagande i rondarbete samt in- och utskrivningar. Din uppgift är att arbeta tillsammans med sjuksköterskorna och få möjlighet att utvecklas i din kommande yrkesprofession under ett väl framarbetat upplägg. Du har inget patientansvar.

Dina kvalifikationer

Du är sjuksköterskestuderande med avslutad och godkänt resultat i termin 4 eller 5. Det är meriterande om du tidigare arbetat med neurokirurgisk vård och har kännedom om vårt journalsystem Cosmic.

Din kompetens

Du är nyfiken på ditt kommande yrke och intresserad av att förbereda dig för det genom att under sommaren 2024 få arbeta med specifik medicinsk omvårdnad tillsammans med legitimerad sjuksköterska. Du är en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Hos oss är det viktigt med en anpassad introduktion utifrån tidigare erfarenhet och din kommande roll som omvårdnadsassistent. Vi erbjuder dig en teoretisk och praktisk introduktion med erfaren sjuksköterska.

Vi kan erbjuda dig ett sommarvikariat på hel- eller deltid. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten innebär rotationstjänstgöring och arbetstiderna är förlagda till dag och kväll samt vardag och helg om inget annat avtalas.

Möjlighet finns till fortsatt timanställning till hösten som omvårdnadsassistent och studielön under termin 6 på sjuksköterskeprogrammet.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Cornelia Moström, cornelia.mostrom@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vänta inte med din ansökan, vi intervjuar och anställer fortlöpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.