Akutpsykiatrins PAM- enhet söker specialistsjuksköterskor

Sista ansökningsdag 2024-03-31
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1454/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Ditt uppdrag

Vi söker specialistsjuksköterskor för tjänstgöring i akutpsykiatrins PAM-enhet. I PAM –enheten kommer du att arbeta med patienter som drabbats av akut psykisk ohälsa och utföra akuta psykiatriska bedömningar i hemmet eller ute på fält under kvällstid och har hela länet som upptagningsområde.
Som sjuksköterska i PAM enheten är du medicinskt ansvarig. Du gör prioriteringar och beslutar om omvårdnads- och medicinska åtgärder utifrån patientens vårdbehov.

I den akutpsykiatriska PAM- enheten åker du på de uppdrag som sjukvårdenslarmcentral tilldelar bilen. Vilket kommer att innebära ett nära samarbete med andra vårdgivare såväl som polis, räddningstjänst och ambulans för att se till att patientens behov tillmötesgås.

När du som specialistsjuksköterska inte är på uppdrag har du en samverkande funktion vid omhändertagande av psykiatriska patienter i 112-samtalet, framgent är målet att du som specialistsjuksköterskan ska över dessa samtal. Vilket vi är först i landet med att erbjuda. Vi söker dig som vill arbeta med ett brett spektrum av psykiatriska diagnoser i det akuta skedet. Som drivs av utmaning och ett omväxande arbete och som vill vara med att utveckla ett nytt arbetssätt för Region Uppsala.  

Dina kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning i psykiatrisk vård (eller sjuksköterska under specialistutbildning i psykiatri med minst 3 års erfarenhet inom psykiatri). Krav på psykiatrisk erfarenhet, med vana att möta och bedöma akut suicidala patienter såväl som patienter med annan typ av akut psykisk ohälsa. Vi ser det som meriterande om du även har erfarenhet från andra delar av den psykiatriska vården såsom beroendevård och mobil verksamhet. B-körkort är ett krav.

Din kompetens

Tjänsten innebär arbete i utsatta miljöer såväl som i människors hem och ställer höga krav på dig som person. Du är ansvarstagande med hög stresstålighet och du har lätt för att samarbeta med kollegor, andra vårdgivare och myndigheter. Arbetet ställer höga krav på din prioriteringsförmåga och handlingskraft. Du kommer att möta människor i akuta kriser och svår psykisk ohälsa. Du brinner för god omvårdnad och din människosyn präglas av empati och respekt för individen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår verksamhet

Sektion akut- och konsultpsykiatri består av akutmottagningen för vuxenpsykiatri som har jourverksamhet dygnet runt, en psykiatrisk akutvårdsavdelning (PAVA) med 12 vårdplatser samt ett mobilt team. Akutmottagningen ansvarar även för psykiatrisk jour- och konsultverksamhet mot övriga sjukhuset.

Vi erbjuder

Anställning inom verksamhetsområdet akut- och konsultpsykiatri. Här kommer du att arbeta på de tre olika enheterna, PAM- enheten, psykiatriska akutvårdsavdelningen samt akutmottagningen för vuxenpsykiatri. Detta för att få en helhetsbild av verksamheten samt patienterna som du kan möta på de tre olika enheterna. 

Utbildning i

  • Suicidriskbedömning
  • Bemötande av patienter med personlighetssyndrom.
  • Hot och våld utanför sjukhuset.
  • Akutpsykiatrisk omhändertagande/akut behandling
  • Tvångsvårdslag/Nödvärn/Nödrätt
  • Kommunikation/ hur vi rapporterar patienter till bakjour.
  • Handledning av specialistläkare.

Individuell schemaläggning
2500 kronor i friskvårdsbidrag per år
2000 kronor i slutenvårdstillägg eller 4000kronor i rotationstillägg vid nattjänstgöring.

Tillsvidareanställning på akut- och konsultpsykiatrin vilket innefattar PAM enheten, psykiatriska akutvårdsavdelningen samt akutmottagningen för vuxenpsykiatri. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister. Arbete enligt poängmodell med möjlighet till rotation.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Nahid Asplund 018-611 21 28
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.  Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningstiden passerat. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.