Psykolog

Sista ansökningsdag 2024-03-03
Arbetsplats Habiliteringen i Enköping-Håbo
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH38/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Välkommen till oss på habiliteringen i Enköping

Vi söker dig som är psykolog och som vill vara en del i vårt team och vara med och utveckla vårt arbete med att skapa möjligheter för människor med funktionsnedsättningar att leva ett bra liv. Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Du kommer att arbeta i habiliteringens enhet i Enköping, men med möjlighet att ha Uppsala som placeringsort. Det innebär att du i så fall utgår från Uppsala. Vi har bekväm arbetstid med lediga helger och röda dagar

Region Uppsala och Nära vård och hälsa har förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Ditt uppdrag

Som psykolog hos oss fyller du en viktig roll i det teambaserade behandlings- och utredningsarbetet. Du kommer att arbeta mot barn, ungdomar och med habiliteringens alla målgrupper. Du bidrar med psykologisk kompetens och tar ett stort ansvar för att göra kvalificerade bedömningar, kartläggningar och utredningar samt behandlingar, behandlingsplaner och utvärderingar. 

Att genom utbildning förmedla kunskap om funktionsnedsättningen och dess konsekvenser samt genom handledning ge redskap för att hantera olika livssituationer för brukare och nätverk är också viktiga arbetsuppgifter. Arbetet är självständigt och varierat och ger goda möjligheter till yrkesmässig och personlig utveckling.

Vår verksamhet

Habiliteringen i Uppsala län tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala och har i många år varit en ”habilitering i framkant”  Vi är en specialiserad verksamhet och har vår spetskompetens inom autism, intellektuell funktionsnedsättning och olika former av medfödda rörelsenedsättningar och vänder oss till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar. Vi arbetar med att skapa förutsättningar för självständighet och ett aktivt liv genom utvecklande, stödjande och kompenserande insatser. Våra tvärprofessionella team finns i Enköping, Tierp, Uppsala och Östhammar.

Verksamheten präglas av utveckling och ett evidensbaserat arbetssätt och du får ett stimulerande och varierat arbete. Kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte sker kontinuerligt inom habiliteringens egna verksamhet. Varje profession har dessutom regelbundna träffar för att säkerställa likvärdig kompetens inom länets olika enheter. Inom förvaltningen finns en forsknings- och utvecklingsavdelning, med syfte att stimulera och stödja utvecklingsarbete.

Enheten i Enköping vänder sig till både barn, ungdomar och vuxna i Enköpings- och Håbos kommun och mot samtliga funktionshindergrupper. Vi består av 23 medarbetare med professionerna socionom, sjukgymnast/fysioterapeut, psykolog, logoped, administratör, arbetsterapeut, specialpedagog och gruppchef. Utöver det har vi viss tillgång till dietist, sjuksköterska och läkare. Våra olika kompetenser gör oss mångsidiga och flexibla.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Då verksamhetens insatser baseras på inlärningsteori är det en fördel om du har sådan inriktning.

Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga och trivs och har erfarenhet av att arbeta i team men även att du har förmåga till självständigt arbete. Du ska ha en vilja att utveckla verksamheten tillsammans med övriga medarbetare i enheten. Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du har en god pedagogisk förmåga och ett gott bemötande och kan lätt skapa kontakt med både patienter, anhöriga och kollegor. B-körkort är ett krav.

Vill du veta mer?

För mer information om verksamheten och arbetet är du varmt välkommen att kontakta gruppchef Camilla E Nyström tel. 0171-418422.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, tel 018-611 00 00.

Om du erbjuds en anställning hos oss kommer vi att begära ett utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på din legitimation och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast 3 mars, men skicka gärna in din ansökan redan idag eftersom intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. 


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.