Kirurgens dagvårdsavdelning söker nu en sjuksköterska!

Sista ansökningsdag 2024-02-25
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS127/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vår verksamhet är bred och erbjuder något för alla. Verksamhetsområde kirurgi består av tre kirurgiska vårdavdelningar och fyra mottagningar som bedriver avancerad kirurgisk vård. Vi arbetar i team med patienten i fokus och du får ett spännande arbete där du möter patienter i olika åldrar och situationer. Hos oss är du med och gör skillnad samtidigt som du får en arbetsplats där vi satsar på utbildning och kompetensutveckling. 

I höstas startade vi vår kirurgiska dagvårdsavdelning, här vårdas patienter som genomgått mindre kirurgiska åtgärder. Vi söker nu dig som vill vara med och vidareutveckla vår dagvårdsavdelning och jobba med kirurgiska patienter. Dagvårdsplatserna är belägna på kirurgavdelning 70D, som ligger högt upp i det nyrenoverade 70-huset. Lokalerna är stora, rymliga och ljusa. Platserna är bemannande av sjuksköterska och undersköterska mellan 7:30-19.00 under vardagar, dvs inga helger eller röda dagar.

Ditt uppdrag

Arbetsuppgifterna innebär övervakning, vård och behandling av patienter som genomgått mindre kirurgiska åtgärder. Du kommer även omhänderta polikliniska patienter och permissionspatienter som kommer åter för utskrivning. I din funktion som sjuksköterska på dagvårdsplatserna kommer du att ha stort ansvar för samordning och planering av platsernas utnyttjande. I detta arbete kommer du samarbeta nära våra tre kirurgiska vårdavdelningar, våra mottagningar samt operationskoordinatorer.

Exempel på patientgrupper som vårdas på dagvårdsplatserna är: 

- Patienter som genomgår endoskopiska undersökningar så som EUS och ERCP 
- Kärlkirurgiska interventioner t.ex. angiografier 
- Ultraljud-/CT-ledda biopsier av tumörer i utredningssyfte 
- Ablation av levertumörer 
- Polikliniska behandlingar t.ex. antibiotikainfusioner 

Som sjuksköterska får du ett givande arbete där du under korta möten träffar patienter med olika behov. Du får en bred kompetens inom kirurgi och får utföra många specifika sjuksköterskeuppgifter i kombination med omvårdnad. Då ingrepp och undersökningar utförs på olika dagar kan arbetet och arbetsbelastningen variera under veckan.

Du kommer att arbeta med dagpatienterna majoriteten av din arbetstid, men arbete på vår slutenvårdsavdelning med andra arbetsuppgifter som t.ex. inskrivningar, kan bli aktuellt under perioder vid lägre beläggning på dagvårdsplatserna. 

Dina kvalifikationer

Du är utbildad sjuksköterska med några års erfarenhet, gärna med tidigare erfarenhet av kirurgisk vård. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i vårt journalsystem Cosmic. 

Din kompetens

Du behöver kunna arbeta självständigt, ha förmågan att planera, prioritera och fatta egna beslut i ditt arbete eftersom dagavdelningen till största del är sjuksköterskeledd. Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt, du ser möjligheterna i förändringar. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid. Din veckoarbetstid är 40h/vecka och du arbetar inga helgdagar. Inskolningen är individanpassad med kontinuerliga avstämningar för att du ska känna trygg och bekväm i din nya roll. Vi kan även erbjuda dig möjlighet till att rotera mellan dagvårdsavdelningen och vår slutenvårdsavdelning, 70D, om intresse finns.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Isabel da Fonseca Kock, avdelningschef 70D, 018-617 50 80
Emmy Ekblad, bitr. avdelningschef 70D, 018-617 53 55 
Facklig kontaktperson kontaktas via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi rekryterar fortlöpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.