Intensivvårdssjuksköterska till CIVA

Sista ansökningsdag 2024-03-10
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS129/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På centrala intensivvårdsavdelningen (CIVA) vårdas varje år cirka 800–900 patienter med allvarlig svikt i livsuppehållande funktioner. Vårt uppdrag är att tillgodose Uppsala läns invånare med intensivvård samt att vara en regional resurs för kvalificerad intensivvård på region/riksnivå. Medelvårdtiden är kort och de flesta inläggningarna sker akut under dygnets alla timmar vilket innebär att arbetstempot kan skifta snabbt. Våra patienters vanligaste diagnoser är svåra infektioner, trauma, hjärtstopp och avancerad postoperativ vård. Genom ett samarbete mellan sjukhusets alla intensivvårdsavdelningar vårdar CIVA vid behov även patienter med stora brännskador, akuta sjukdomar i nervsystemet och thorax, intensivvårdskrävande patienter med högsmittsam sjukdom och barn.

Se gärna vår film om hur vi arbetar på centrala intensivvårdsavdelningen.

Ditt uppdrag

Vi söker nu dig som vill arbeta som specialistutbildad sjuksköterska inom intensivvård. På CIVA arbetar vi personcentrerat i tvärprofessionella team bestående av specialistutbildad sjuksköterska inom intensivvård, undersköterska, intensivvårdsläkare och fysioterapeut. Tillsammans med övriga i teamet bedriver du högspecialiserad och högteknologisk intensivvårdvård med fokus på varje patients unika behov.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom intensivvård, nyutexaminerad eller med erfarenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Din kompetens

Du har ett professionellt förhållningssätt och arbetar personcentrerat med fokus på varje patients unika behov. Du kan behålla ett strukturerat arbetssätt även vid högt tempo och har god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning med rotation dag, kväll och natt i schemamodell som ger mer tid för återhämtning vid obekväm arbetstid. Tillträde enligt överenskommelse.

På CIVA är ingen dag den andra lik, vilket oftast är både stimulerande och utvecklande. Här får du utmana dig själv och vara en del av den högspecialiserade intensivvård som bedrivs. I vår arbetsgrupp finns kompetens utöver det vanliga. Vi värnar om varandra och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats. Vårt motto är ”du är aldrig ensam”, det finns alltid en kollega att fråga eller be om hjälp.

Hos oss har du möjlighet att utvecklas både som ny och som erfaren specialistsjuksköterska.
Våra avdelningslärare ser till så att du får en strukturerad och individuellt anpassad inskolning. Vi har daglig reflektion i slutet av arbetspasset och fortlöpande kompetensutveckling i form av schemalagda utbildningsdagar. Forskning och samverkan med Uppsala universitet utgör en naturlig del i det dagliga arbetet. På CIVA bedrivs forskning av specialistutbildade sjuksköterskor inom intensivvård och av intensivvårdsläkare. Disputerade intensivvårdssjuksköterskor med adjungerad lektorstjänst tjänstgör på avdelningen. De arbetar såväl kliniskt som med att utveckla det kvalificerade omvårdnadsarbetet och med kompetensutveckling. 

På avdelningen finns även en väl etablerad Post-IVA-mottagning.  

Våra nyrenoverade lokaler är utrustade med ergonomiskt ljus och ljud, vilket har visats ha en positiv effekt för såväl patient som medarbetare. Friskvård är en del i arbetet för en god hälsa och bra arbetsmiljö. Du som anställd får ett årligt friskvårdsbidrag, upp till 2500 kr. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här

Vill du veta mer?

Hör gärna av dig till avdelningschef Anna Allenbrant 018-611 48 39, Anna.allenbrant@akademiska.se
Facklig kontakt Vårdförbundet, fredrik.andrae@akademiska.se

Är du intresserad och vill veta hur en dag kan se ut hos oss? Då är du välkommen att hospitera. Möjlighet finns till resebidrag om du kommer från annan ort.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan som du skickar in via länken nedan. Vi intervjuar fortlöpande under ansökningstiden. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi på anestesi, operation och intensivvård tar hand om patienter och familjer som står inför en avgörande stund. För vissa är vi det sista hoppet. För andra skapar vi en möjlighet till ett bättre liv. Oavsett om du jobbar på steriltekniska avdelningen, i någon av våra flygande verksamheter, på intensivvårdsavdelningen eller på operation så har du en avgörande roll i avgörande stunder. Välkommen med din ansökan för att bli en del av oss.