Tre AT-block Ålands centralsjukhus

Sista ansökningsdag 2024-03-01
Arbetsplats Akademiska sjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS139/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Tre AT-block på 19 månader med klinisk tjänstgöring på Ålands centralsjukhus, Finland. Teoretisk utbildning på Akademiska sjukhuset och på Ålands centralsjukhus.

I blocket ingår:

- invärtesmedicinska specialiteter 5.5 månader
- kirurgiska specialiteter 4.5 månader
- psykiatri 3 månader
- allmänmedicin på åländsk hälsocentral 6 månader

Dina kvalifikationer

Du som söker ska ha läkarexamensbevis från Sverige vid tillträdet.

Till ansökan bifogas förutom personligt brev, även tjänstgöringsintyg som styrker dina tjänstgöringar och uppdrag samt andra eventuella sammanställda meriter och referenser. Innan tjänstgöringens början ska du ansöka om tidsbestämd legitimation som läkare i Finland via Valvira.fi.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig som AT-läkare att bli en uppskattad medarbetare i en tight sjukvårdsorganisation. All klinisk tjänstgöring görs på Åland, dels på Centralsjukhuset i Mariehamn och dels på våra två hälsocentraler på Åland. I samarbete med Akademiska sjukhuset får du delta i introduktionsveckor i Uppsala och delta i återkommande seminarier.

Då vi rekryterar tittar vi särskilt på följande

-tidigare vikariat där vikariat inom akutverksamhet med jourtjänstgöring är premierande
-andra meriter/erfarenheter som styrker de personliga egenskaper vi söker
-ansökan/personligt brev
-rekommendationer
-lokalanknytning och framtidsplaner

Enbart sökande med läkarexamen från Sverige har möjlighet att göra AT på Åland.

Din kompetens

Vi söker engagerade och motiverade läkare som förstår vad det innebär att göra AT på ett mindre sjukhus med högre jourbörda och stor utvecklingspotential under handledning. Bra självinsikt, gott omdöme samt god samarbetsförmåga.

Uttagning sker genom en sammanvägning av formella meriter och intervju.
Intervjuer 6 mars, möjlighet till digital intervju för de som önskar.
Tillträde enligt överenskommelse, start i juli, september och november.

Vill du veta mer?

AT studierektor Caroline Bergquist, caroline.bergquist@ahs.ax.
AT-handläggare Johan Carlsson, 018-612 20 55

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Sista ansökningsdag är den 1 mars 2024. När du registrerar din ansökan kommer du få besvara ett antal frågor, vi tackar dig i förväg för att du tar dig tid att göra detta.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) kan i samarbete med Akademiska sjukhuset i Uppsala erbjuda AT-utbildning på Åland. ÅHS ansvarar för all offentlig sjukvård på Åland med Ålands landskapsregering som huvudman. På Åland bor lite mer än 30 000 personer och ÅHS är med ca 1 000 anställda en av landskapets största arbetsgivare. ÅHS är en trygg och familjär arbetsplats med korta beslutsvägar. Här bildar våra läkare, vårdpersonal, tandläkare, olika typer av terapeuter samt övrig special- och servicepersonal tillsammans en kreativ och kunskapsinriktad organisation. Sjukhuset är litet, men verksamheten är omfattande och effektiv.