Underläkare klinisk genetik

Sista ansökningsdag 2024-02-29
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS143/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Klinisk genetik är en expanderande basspecialitet och en av fem sektioner inom akademiska laboratoriet. Vårt upptagningsområde är sjukvårdsregionen Mellansverige och sektionen har cirka 80 medarbetare som arbetar med sjukvård, forskning, undervisning och utveckling. Vårt uppdrag omfattar patientmottagning och konsultverksamhet och vi utför laboratoriediagnostik av genetiskt betingade sjukdomar och tillstånd. Till patientmottagningen remitteras patienter från hela sjukvårdsregionen i behov av klinisk genetisk diagnostik, utredning och genetisk vägledning. Vi har ett nära samarbete med Uppsala universitet och värderar forsknings- och utvecklingsfrågor högt. Klinisk genetik har ingen jour eller beredskap. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO15189, miljöcertifierad enligt ISO 14001 och vi tillämpar riktlinjer SOSFS 2015:18 för vår ST-utbildning.

Ditt uppdrag

I de dagliga arbetsuppgifterna som underläkare ingår placering på patientmottagningen med dess tre olika inriktningar inom onkogenetik, allmängenetik och barngenetik. Vi utför kliniska bedömningar och utreder patienter med sjukdomar och tillstånd som har genetisk bakgrund. I mottagningsarbetet samarbetar vi med våra genetiska vägledare och ger genetisk vägledning och rekommendationer om fortsatt vård och uppföljning. Brev- och telefonkonsultationer från kollegor/vårdgivare inom sjukvårdsregion Mellansverige ingår i arbetet. Patienterna representerar ett mycket brett sjukdomspanorama, vilket ställer krav på lyhördhet och god analytisk förmåga. Samtal med patienter kring deras egna eller i familjen förekommande ärftliga sjukdomar är en del av arbetet. Kunskapen om genetiska faktorer vid olika sjukdomar ökar kontinuerligt samtidigt som nya metoder för gendiagnostik etableras. Det ställer krav på omvärldsbevakning, ett vetenskapligt förhållningssätt och kontakt med kollegor vid andra genetiska centra. Med detta som bakgrund erbjuder vi spännande och stimulerande arbetsuppgifter som har nära koppling mellan klinisk verksamhet, forskning och utveckling. Handledning ges som också går att tillgodoräkna sig i ett eventuellt kommande ST-block.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och intresserad av klinisk genetik. Det är meriterande om du har klinisk erfarenhet exempelvis inom onkologi alternativt kardiologi eller annat.  Har du erfarenhet av forsknings- och utvecklingsarbete är det ytterligare meriterande.

Din kompetens

Du ska ha ett genuint intresse för klinisk diagnostik och laborativa metoder. Lyhördhet och engagemang är nödvändiga egenskaper. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Du ska ha svensk läkarlegitimation med goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 och kunna uttrycka dig väl på engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder

Tidsbegränsad anställning 1 år och 4 månader preliminärt fr o m maj 2024 t o m augusti 2025, tillträde sker enlig överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Charlotte Z Möller, tel. 018-611 97 21
Medicinskt ledningsansvarig Panagiotis Baliakas tel. 018-617 15 38 
Uppsala Allmänna Läkarförening via växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Märk din ansökan med referensnummer och skicka in den senast 2024-02-29.  Bifoga en kopia på din läkarlegitimation och övriga handlingar som styrker din utbildning och erfarenhet.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.