Vikarierande underläkare till sektionen för kärlkirurgi

Sista ansökningsdag 2024-02-28
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS156/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Den kärlkirurgiska sektionen på Akademiska sjukhuset är organiserad inom verksamhetsområde kirurgi, och har ett såväl regionalt som nationellt- och internationellt ansvar för högspecialiserad kärlkirurgi. Vi har ca 450 anställda fördelade på mottagningar, vårdavdelningar och medicinska sektioner. En stor del av vården består av riks- och regionpatienter som remitterats för högspecialiserad utredning och behandling. Vi är en forskningsintensiv klinik i nära samarbete med Uppsala universitet.   

Specialiteten kärlkirurgi omfattar kunskaper och färdigheter i handläggning av sjukdomar och skador som engagerar kroppens samtliga blodkärl utanför hjärta och hjärna och som behandlas med kirurgiska metoder. Specialiteten omfattar även både vuxna och barn. Det är centralt att läkaren har färdigheter i öppen- och endovaskulär operationsteknik. Kärlkirurgi utgör en egen basspecialitet, med gemensam kunskapsbas med specialiteterna kirurgi, urologi och plastikkirurgi.

Ditt uppdrag

Som underläkare på kärlkirurgen kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av att sköta den kärlkirurgiska avdelningen. Du kommer även få möjlighet att delta i den kärlkirurgiska jouren med backup samt assistera på operation. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med läkarexamen som vill meritera dig kliniskt. I ditt arbete sätter du alltid patienten i fokus. Det dagliga arbetet kräver samarbetsförmåga och flexibilitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

6 månaders underläkarvikariat med start 2024-08-26 eller enligt överenskommelse. Möjlighet till förlängning finns. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Kevin Mani, 0706-905463 kevin.mani@uu.se
Facklig kontaktperson Fredrik Linder, UAL, nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan som du skickar via länken nedan. Obs! Vi vill att du bifogar samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.