Neurogeriatriska avdelningen 85C2 söker sjuksköterskor!

Sista ansökningsdag 2024-03-17
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS171/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Alla arbetsroller som finns inom geriatriken har en sak gemensamt, det är meningsfullt, spännande och utvecklande att arbeta i verksamhetsområde geriatrik. Våra verktyg är vetenskap och beprövad erfarenhet och till vår hjälp har vi Akademiska sjukhusets samlade resurser. Vi vågar prova nya vägar och vår drivkraft är att göra skillnad för våra patienter varje dag. Vi arbetar ständigt med förbättring och har tagit fram nya arbetssätt för geriatriken där patienten sätts i centrum och alla professioners kompetens tas tillvara.

Tack vare framsteg inom medicin, vård och levnadsvanor blir vi allt äldre vilket medför nya krav på sjukvården. Vi möter en större patientgrupp och ständigt nya utmaningar. De patienter vi möter har ett helt liv i sin ryggsäck, ofta flera olika sjukdomar och kanske en komplex hälsosituation. Just nu befinner vi oss i en utvecklings och expanderingsfas. Vi flyttade vår verksamhet till 85-huset efter sommaren 2023 och har nyligen öppnat upp ytterligare vårdplatser. Hos oss på neurogeriatriska avdelningen vårdas främst strokepatienter men även patienter med andra neurologiska sjukdomar/neurokirurgiska sjukdomar som är i behov av rehabilitering.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska hos oss arbetar du i team tätt tillsammans med arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped, läkare, undersköterska, kurator och vid behov dietist och apotekare. Tillsammans med patienten tar teamet fram en rehabiliteringsplan som man tillsammans arbetar med. Som sjuksköterska ansvarar du för att leda omvårdnadsarbetet samt att följa upp medicinska insatser i samarbete med läkare. Som sjuksköterska håller du också i samordningen av utskrivningsprocessen, bland annat i kontakt kommunen och närstående.

Verksamheten står inför en utvecklingsfas och vi söker därför engagerade medarbetare som vill tänka nytt och har en vilja att utveckla nya arbetssätt. Vi förväntar oss att du deltar i utvecklingen av sjuksköterskerollen såväl som i de arbetssätt teamet jobbar mot.

I denna utveckling arbetar vi med att stärka sjuksköterskerollen. Det betyder att det kommer under senare del av våren finnas avsatt utvecklingstid 2-4h i månaden, utvecklingen har vi till viss del tillsammans med Rehabiliteringsmedicinska avdelningen 85C1. För oss är det viktigt att alla har en bra arbetsmiljö och att man som sjuksköterska utvecklas på sin arbetsplats.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi välkomnar både dig som är nyexaminerad och dig som har flera år inom yrket. Tidigare erfarenhet av området är inte ett krav.

Din kompetens

Vi värdesätter ett positivt arbetsklimat där alla medarbetare trivs och känner sig trygga. Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och vill arbeta i ett multiprofessionellt team. Du arbetsleder omvårdnaden, identifierar omvårdnadsbehov, startar, följer upp och prioriterar dina åtgärder. Din målsättning är att ge den bästa vården för dina patienter. Vi söker dig som är nyfiken, initiativtagande, flexibel och har en vilja att utvecklas.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på 100% med tillträde enligt överenskommelse. Som ny sjuksköterska hos oss får du 4-5 veckor introduktion med kontinuerlig uppföljning och stöd av handledande kollega samt närmsta chef. Under introduktionen går vi bland annat igenom avdelningens rutiner samt att vi utformar en individuell plan för de områden där du behöver extra stöd för att känna dig trygg i din roll.  Är du nyutexaminerad sjuksköterska erbjuds du att en del av din arbetstid gå KUÅ (kliniskt utvecklingsår).

För dig som är erfaren sjuksköterska erbjuder vi en individuell utvecklingsplan, som bland annat kan innefatta utbildning till att vara klinisk handledare eller reflektionshandledare genom Professionssteget som finns på Akademiska. När du jobbar ett år inom vårt verksamhetsområde finns möjligheten att söka betald vidareutbildning inom vård av äldre.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Erika Östlin 018-617 53 85
Facklig kontaktperson för vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.