Bioinformatiker klinisk mikrobiologi

Sista ansökningsdag 2024-02-22
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS176/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Klinisk mikrobiologi och vårdhygien är en av Akademiska laboratoriets fem sektioner. Sektionen har med sina 120 medarbetare en verksamhet som, förutom en bred och växande mikrobiologisk diagnostik, även omfattar vårdhygien, undervisning, forskning och utvecklingsarbete. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO 15189 och miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Vi söker nu en ny medarbetare för datahantering inom ett nationellt projekt.

Ditt uppdrag

Som bioinformatiker på klinisk mikrobiologi arbetar du på ett kliniskt mikrobiologiskt laboratorium och kommer att ha tillfälle att bidra till utveckling och implementering av analyser baserade på modern sekvenseringsteknik och bioinformatik. I projektet ”Skalbar nationell datadelning av omikdata för vård, forskning och innovation” ska sekvenseringsdata från Akademiska sjukhusets verksamheter struktureras och anpassas för nationell datahantering. Projektet är ett samarbete med alla Sveriges universitetssjukhus och universitet med medicinsk fakultet. Den nationella datahanteringen är under uppbyggnad och du kommer att få tillfälle att delta i detta uppbyggnadsarbete samt i utformningen av Region Uppsalas anslutning till infrastrukturen. Arbetet kommer även till mindre del att omfatta deltagande vid möten och konferenser som anordnas av projektet.

Dina kvalifikationer

Du är bioinformatiker, eller har relevant högskoleexamen med teoretisk och praktisk erfarenhet av datahantering och programmering, speciellt API-lösningar i sjukvården. Vi värdesätter erfarenhet av bioinformatiskt arbete kopplat till mikrobiologiska frågeställningar, gärna med klinisk koppling. Erfarenhet av olika IT-system som exempelvis CGM Analytix är meriterande.

Din kompetens

Vi ser att du är en lagspelare som är problemlösningsorienterad. Då arbetet utvecklas ständigt, är det viktigt att du som person trivs i en snabbt växlande miljö. Andra egenskaper som vi värderar högt är förmågan att självständigt planera ditt arbete, göra bedömningar och fatta egna beslut. God kommunikation med olika arbetsgrupper, internt och externt, är avgörande för att lyckas med det självständiga arbetet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en projektanställning på ett år med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Forskargruppsledare Rene Kaden, 070-373 93 40

Fackliga kontaktpersoner:
Naturvetarna, Tahereh Masoud 
Vårdförbundet, Lidia Kovler
Nås via expeditionen på 018-611 39 16

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

  • CV
  • Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
  • Personligt brev
  • Examensbevis

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.