Specialistläkare/BÖL/ÖL inom barn- och ungdomsmedicin

Sista ansökningsdag 2024-03-22
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS183/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vill du prova på att arbeta med akut barnsjukvård och utredningspediatrik på Akademiska barnsjukhuset?

Akademiska barnsjukhuset bedriver en bred och högspecialiserad barnsjukvård med avancerad neonatologi, barnkirurgi, barnonkologi m.m. Barnintensivvården (BIVA) har vuxit på Akademiska sjukhuset de senaste åren och blivit större. Det innebär att det kommer patienter från hela storregionen och även från andra delar av landet. Akut barnsjukvårds specialister är ofta patientansvariga för barn som vårdas på BIVA. Vi rondar där dagligen. Vi har stor genomströmning av ST-läkare från olika specialiteter. Barnakuten är också en mycket viktig utbildningsplats för våra läkar- och sjuksköterskestudenter.

Ditt uppdrag

Du ska ha ett intresse för undervisning och handledning. Vi har stor genomströmning av ST-läkare från olika specialiteter. Barnakuten är också en mycket viktig utbildningsplats för våra läkar- och sjuksköterskestudenter.

Har du av och till funderat på om du skulle vilja jobba med akut barnsjukvård? Har du kanske tänkt att det skulle vara roligt att arbeta på en lite större klinik, eller kanske en lite mindre, beroende på var du jobbar nu. Nu har du chansen att prova på det! Att arbeta på vår sektion är spännande, utmanande och lärorikt. Vi tar hand om det mesta inom pediatriken.

Dina kvalifikationer

Vi söker en specialist inom barn- och ungdomsmedicin med erfarenhet av- och intresse för barnakutsjukvård. Du ska ha ett brett pediatriskt kunnande och gilla tempoväxlingar i vardagen. Erfarenhet och kunnande inom infektionspediatrik är ett stort plus då många av våra patienter innehar infektioner. 

Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Din kompetens

Du ska besitta en god samarbets- och kommunikationsförmåga då samarbetet med andra sektioner är väldigt centralt i vårt sätt att arbeta. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Du ska ha ett intresse för undervisning och handledning.

Vi erbjuder

Du kommer att erbjudas ett 6 månaders vikariat som specialist, biträdande överläkartjänst eller överläkartjänst beroende på dina kvalifikationer. Det kan bli möjlighet till förlängning beroende på personalsituationen inom sektionen.

Den kliniska tjänstgöringen kommer att vara förlagd inom sektionen för akut barnsjukvård. Jourtjänstgöring är en viktig del av anställningen. Tjänsten är ett vikariat inom Region Uppsala. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Ulrika Bäckman, ulrika.backman@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans!