Avdelningschef till akutmottagningen

Sista ansökningsdag 2024-02-25
Arbetsplats Verksamhetsområde ambulans- och akutsjukvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS186/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Akutmottagningen vid Akademiska sjukhuset är en verksamhet som kännetecknas av specialkompetens i handläggningen av akuta sjukdomstillstånd hos vuxna och barn inom ett flertal medicinska och kirurgiska områden. Akutsjukvården är en del av ett verksamhetsområde under snabb utveckling och förändring. Det omfattar prioritering, diagnostik och behandling av patienter med akuta sjukdomstillstånd.

Akutmottagningen har drygt 120 anställda sjuksköterskor, undersköterskor och sekreterare. Nu har du chansen att utmana dig själv och komma till en mycket trevlig arbetsplats! Verksamheten präglas av ett omväxlande arbete där du hela tiden möter nya patienter med alla typer av åkommor och olycksfall.

Ditt uppdrag

Som avdelningschef på akutmottagningen kommer du att arbeta med akutsjukvård i framkant. Du kommer att leda vår fortsatta utveckling tillsammans med ett professionellt team av trygga, glada, kompetenta kollegor och chefer. Stort fokus i uppdraget ligger på kvalitet, utbildning och delaktighet. Du är direkt underställd verksamhetschef och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du ansvarar tillsammans med sektionschef för akutmottagningens verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Konstruktivt samarbete med övriga enheter inom och utanför verksamhetsområdet är väsentligt för uppdraget.

Dina kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av ledning styrning och förbättringsarbete är önskvärt och meriterande.

Din kompetens

Till dina personliga egenskaper hör tydlighet, beslutsförmåga och lyhördhet. Du är trygg i din chefsroll, prestigelös och har förmåga till ett coachande ledarskap. Du har kreativa idéer och vågar tänka i nya banor. Du bör även besitta en god organisatorisk och administrativ förmåga och du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vi erbjuder

Du erbjuds en tillsvidareanställning som sjuksköterska med ett förordnande om 3 år som avdelningschef. Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Carina Jangborg, 018-617 10 67
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.