Sjuksköterska till hematologmottagningen

Sista ansökningsdag 2024-03-10
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS187/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektionen för hematologi består av en vårdavdelning och en mottagning inklusive dagvårdsenhet. Vi behandlar patienter med olika former av blodsjukdomar vilket innefattar allt från mer akuta blodsjukdomar till patienter med olika former av kroniska blodsjukdomar som vi följer under flera års tid. Vi utreder och följer upp patienter som genomgår Allogen och Autolog blodstamcellstransplantation. Vi utreder även donatorer från Tobiasregistret inför en stamcellsdonation. Det bedrivs mycket forskning inom verksamhetsområdet vilket ger många nya behandlingsalternativ för våra patienter.

Mottagningen består av tre enheter; hematologisk dagvård för patienter i behov av cellgifter, transfusioner, antibiotika, blodtappning mm.; BMT-mottagning som utreder och följer upp patienter och donatorer i samband med blodstamcellstransplantation; läkarmottagning där vi tar emot patienter från hela regionen (Uppsala, Dalarna, Gävleborg, Hälsingland, Södermanland, Värmland, Västmanland och Örebro län) för utredning och behandling. 

Att vara sjuksköterska på vår mottagning är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer och skeenden under sjukdomsförloppet. Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt i mycket stor utsträckning. Som ny finns det många erfarna kollegor att stötta sig mot då vi har en låg personalomsättning med en mycket god arbetsmiljö.

Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter att växa och utvecklas med. Vi har alltid patienten i fokus och står nu även inför ett spännande projekt där vi vill flytta ut cancervård från kärnområdet till andra vårdlokaler såsom en filial på Gränby centrum. Vi berättar gärna mer om detta vid en intervju! 

Ditt uppdrag

Det är till vår dagvårdsenhet vi nu söker en ny kollega då vi behöver bli fler. På vår Dagvård kommer du att hantera centrala och perifera infarter, ge diverse läkemedelsinfusioner, cytostatikabehandlingar och transfusioner. Du är även ett väldigt viktig som stöd för våra patienter Arbetet innebär en nära kontakt med läkare och kollegor som arbetar på mottagningen. Du står aldrig ensam! 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med flera års erfarenhet. Erfarenhet av Hematologi eller Onkologi är meriterande. Erfarenhet från slutenvård är ett krav. 

Din kompetens

Vi värdesätter flexibilitet, en god samarbetsförmåga och ett gott bemötande med patienten i fokus. Arbetet kräver att du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra i ett växlande arbetstempo. Du vill vara med och utveckla verksamheten med oss. Du är inte bara en skicklig sjuksköterska, utan också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö, har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss och vi för dig! Det kanske är just du som saknas i vår verksamhet!

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde och lön enligt överenskommelse. Arbetet på mottagningen är dagtid, måndag - fredag. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef, Gun-Marie Jäger 072-200 38 72 
Sjuksköterska, Cecilia Björklund 018-611 43 29 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.