Sommarvikariat 2024 omvårdnadsassistent till onkologavdelning 101B

Sista ansökningsdag 2024-02-26
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS190/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Onkologavdelning 101B är en slutenvårdsavdelning med vård som utförs dygnet runt årets alla dagar. Här behandlas patienter med olika typer av tumörsjukdomar och vanliga diagnoser är bröstcancer, huvud- och halstumörer, sarkom samt cancer i mag- och tarmkanalen.  

Till avdelningen kommer patienter när deras utredning, behandling eller sjukdom kräver inneliggande vård. Det kan gälla behandlingar i form av cytostatika/antikroppsbehandling och olika strålbehandlingar eller att patienterna har exempelvis infektioner eller smärt- och nutritionsproblem. Vi har både akut och elektivt intag och vårdtiderna för våra patienter skiljer sig från någon dag upp till flera veckor. Vi har ett tätt samarbete med övriga avdelningar/mottagningar inom vårt verksamhetsområde och är även kopplade till flera forskningsstudier vilket gör att flera studiepatienter vårdas på vår avdelning.

Vår verksamhet är i ständig utveckling, både inom den medicinska vården men också i vårt arbetssätt på avdelningen. Vi gillar att utvecklas och ständigt förbättras!

Ditt uppdrag

Som omvårdnadsassistent på onkologen är du en viktig del i den högspecialiserade vården kring patienterna. Du kommer tillsammans med övriga kollegor på avdelningen att arbeta nära patienterna. Din funktion är som en resurs till sjuksköterska.

Vi är en teknikintensiv avdelning och du får utföra både specifik- och basalomvårdnad. Exempel på möjliga arbetsuppgifter i den specifika omvårdnaden kan vara att hantera och lägga om centrala infarter, blododla, sätta KAD, sätta sondmat, ta venprover, handhava olika sorters drän som exempelvis PTC-katetrar, Ascites- och pleuradrän m.m. Du har ett nära samarbete med övriga professioner som ingår i teamet kring patienten. Hos oss har du goda möjligheter till utveckling, oavsett om du är ny eller erfaren.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som antingen är sjuksköterskestuderande och klar med termin 4 med godkända resultat, eller läkarstuderande och är klar med termin 6 med godkänt i samtliga kurser. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av jobb på specialiserad slutenvårdsavdelning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Din kompetens

Vi vill att du som person är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande med patienter, samt tycker att det är kul att samarbeta tätt med dina kollegor och eftersträvar en positiv stämning i arbetsgruppen. Du arbetar serviceinriktat och har ett intresse och en vilja att hjälpa andra. Vidare sätter du alltid patienten i fokus och ser helhetsbilden kring denne. Du tar ansvar för din uppgift, arbetar strukturerat samt har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett vikariat under sommarperioden v. 24-33 med arbetstider som är förlagda måndag till fredag, dag och kväll. Hos oss får du individanpassad introduktion som vi tillsammans kommer överens om, utifrån din tidigare erfarenhet och behov.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Julia Larsson tel, 018–617 37 60 eller e-post julia.larsson@akademiska.se
Facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kommer att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.