Gruppchef samhällsviktiga fastigheter

Sista ansökningsdag 2024-03-03
Arbetsplats Fastighetsdrift
Förvaltning Fastighet och service
Referensnummer LSU05/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi som arbetar på Fastighet och service förvaltar och sköter driften i Region Uppsalas fastigheter och lokaler. Vi söker nu en gruppchef till avdelningen Fastighetsdrift! Har du goda ledaregenskaper, kompetens inom fastighetsteknik och vill arbeta med varierande uppgifter i en komplex verksamhet med höga krav på säkerhet? Då kommer du att trivas hos oss och vi med dig!

Om arbetsgivaren - Fastighet och service


Region Uppsala kännetecknas av en stark tillväxt och förvaltningen Fastighet och service är en viktig del i denna. Vi på Fastighet och service omsätter drygt en miljard kronor och är ca 400 medarbetare. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller en lokalyta på drygt 760 000 kvadratmeter, allt från nya avancerade vårdbyggnader till medeltida slott. Vi sköter även transporter och arbetar med logistiska lösningar inom Region Uppsala samt ansvarar för måltidsservice till inneliggande patienter. De flesta av våra kunder finns inom hälso- och sjukvården och den största kunden är Akademiska sjukhuset. Vi lovar dig komplexa och utmanande arbetsuppgifter, många möten med intressanta människor och trevliga arbetskamrater som går till sina arbeten för att göra något viktigt! Vad är viktigt för dig?

Om tjänsten


I rollen som gruppchef leder du en grupp om ca 18 tekniker som arbetar med drift, underhåll och tillsyn av Region Uppsalas fastighetsbestånd i Uppsala län. Du har både ett strategiskt och operativt ansvar där fokus ligger på att leda och utveckla arbetet inom gruppen. Utöver budget- och personalansvar innebär det att du är en aktiv del i gruppens dagliga verksamhet och är delaktig i planering, prioritering och kvalitetsuppföljning. Du har även samarbeten över avdelnings- och enhetsgränser inom Region Uppsala och deltar i fastighetsrelaterade projekt. Beredskap kan komma att ingå i tjänsten.
Du tillhör avdelningen Fastighetsdrift som består av fem grupper med olika kompetensinriktningar. Du blir en del av en kompetent ledningsgrupp som består av enhetens samtliga gruppchefer och som präglas av ett tätt samarbete och god stämning.

Din profil


Vi söker dig med arbetslivserfarenhet inom fastighetsteknik och som tidigare jobbat i en ledande roll, till exempel som gruppchef, teamledare, arbetsledare eller projektledare. Har du erfarenhet inom ventilation och/eller fastighetsautomation är det meriterande, likaså om du har för tjänsten relevant utbildning. Vidare är det även ett plus om du tidigare jobbat inom offentlig verksamhet. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Självklart är du en datorvan person som snabbt sätter dig in i olika typer av systemstöd. B-körkort är ett krav.
Som person är du kommunikativ, lyhörd och förtroendeingivande. Du är trygg i rollen som ledare och har god förmåga att motivera, prioritera och fatta tydliga beslut. Du trivs med många kontaktytor såväl internt som externt och har ett diplomatiskt och pedagogiskt förhållningssätt i kommunikationen med andra. Vidare är du strukturerad, ordningsam och tycker om att verka för ett ständigt förbättringsarbete.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Krav

 

  • Erfarenhet inom fastighetsteknik
  • Erfarenhet som ledare
  • God svenska i tal och skrift
  • Mycket god datorvana
  • B-körkort

 

Meriterande

 

  • Erfarenhet inom ventilation och/eller fastighetsautomation
  • Relevant utbildning
  • Erfarenhet inom offentlig verksamhet

 

Övrig information


Du är placerad på Akademiska sjukhuset med de andra gruppcheferna men besöker regelbundet våra andra anläggningar inom länet. Tjänsten är heltid tillsvidare. Tillsättning snarast enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer om Fastighet och service innan du söker? Se filmen om oss här!

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel på 018-611 00 00.

Vid eventuella frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Anne Wegar på anne.wegar@jeffersonwells.se eller på telefon 0709-535 880.

Varmt välkommen med din ansökan!


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Sök jobbet

Om Fastighet och service