Mödrahälsovårdsöverläkare till kvinnosjukvård

Sista ansökningsdag 2024-03-01
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS194/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Kvinnosjukvården innefattar sektionsområdena gynekologi och obstetrik. Verksamheterna bedriver öppenvård och slutenvård och en stor del av vår produktion består av högspecialiserad utomlänsvård. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på patienten och samarbete mellan olika personalkategorier. Forskning är ett betydande inslag i verksamheten och vi samarbetar där med många enheter inom och utanför sjukhuset.

Mödrahälsovårdsenheten, som är en enhet inom verksamhetsområde kvinnosjukvård, består av mödrahälsovårdsöverläkare, samordningsbarnmorska och administratör. Mödrahälsovårdsenhetens uppdrag är att utveckla innehållet vid barnmorskemottagningar i Region Uppsala, ha en samordningsfunktion, kvalitetsuppföljning, riktlinjer samt tillhandahålla fortbildning av barnmorskor och läkare. Vidare att främja samarbete i de vårdkedjor som berör mödrahälsovården. Inom Region Uppsala finns idag 26 barnmorskemottagningar som drivs både inom regionens regi samt privata aktörer på regionens uppdrag. Enhetens uppdrag gäller alla barnmorskemottagningar i länet oavsett vårdgivare.

Ditt uppdrag

Vi söker nu dig som är specialist inom obstetrik och gynekologi. Tjänsten är 100% överläkartjänst där uppdraget motsvarar 50%. Resterande tid är klinisk tjänstgöring utifrån överenskommelse. Jourtjänstgöring ingår i tjänsten. Det finns även goda möjligheter till forskning. Mödrahälsovårdsöverläkaren rapporterar direkt till verksamhetschefen.

Dina kvalifikationer

Du är disputerad specialist i obstetrik och gynekologi och det är meriterande att din kliniska inriktning är mot obstetrik. Som person är du lyhörd, har en god förmåga att kommunicera och har lätt för att samarbeta.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med start enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Vid frågor är du välkommen att kontakta: 
Verksamhetschef Gudlaug Sverrisdòttir, gudlaug.sverrisdottir@akademiska.se 
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.