Sektionschef kirurgi till verksamhetsområde kirurgi

Sista ansökningsdag 2024-03-04
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi
Förvaltning Lasarettet i Enköping
Referensnummer LE16/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Lasarettet i Enköping och verksamhetsområde kirurgi har som uppdrag att sörja för den kirurgiska vården i länet tillsammans med Akademiska sjukhuset. Vi bedriver planerad kirurgisk vård och diagnostik på 7 operationssalar inom allmänkirurgi, ortopedi, urologi och gynekologi. Varje år genomförs ca 4500 operationer på Lasarettet. Lasarettet har en akutmottagning som är öppen dygnet runt med cirka 20 000 besök per år där har kirurgläkarna ett beredskapsuppdrag.

Ditt uppdrag

Vi söker en sektionschef inom kirurgi till verksamhetsområde kirurgi. Som sektionschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen. Du är chef över cirka 26 läkare.

Du driver utvecklingen inom verksamheten tillsammans med ledningen och kollegor och i enlighet med verksamhetens övergripande mål. Förutom personalansvar har du även ansvar att säkerställa ”rätt” bemanning för att tillgodose verksamhetsområdets produktions-och ekonomimål. En viktig del är att arbeta med innehåll i våra flöden, identifiera kompetensbehov, individuella utvecklingsområden. Du leder och stimulerar dina medarbetare och ger dem förutsättningar för delaktighet och att ta ansvar. Kliniskt arbete och beredskap på 50% ingår i tjänsten. Till uppdraget hör det medicinska ansvaret (MAL) om inte annat beslutas.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare inom kirurgi och som har ett stort intresse för chefs-och ledningsuppgifter där tidigare chefserfarenheter är meriterande.

Din kompetens

Som person är du initiativtagande, kvalitetsmedveten och har god samarbetsförmåga. Du är drivande och har helhetssyn och är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Vidare har du en god kommunikationsförmåga och är lyhörd samt beaktar verksamhetens policy och riktlinjer. Viktigt är också att du har förmåga att fatta beslut samt kan prioritera och delegera. Du är öppen för nya arbetssätt och dina beslut är välförankrade i verksamheten. Vi är en liten enhet och vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

I enlighet med vår chefspolicy erbjuder vi ett tidsbegränsat chefsförordnande med en tillsvidaretjänst inom din profession i botten. Lön och tillträde efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller vår verksamhet är du välkommen att kontakta:
Tammer Hemdan, verksamhetschef, tammer.hemdan@regionuppsala.se 0171-41 80 52
Cecilia Näslund, verksamhetsadministratör, cecilia.naslund@regionuppsala.se 0171-41 80 18
Facklig företrädare nås via växeln, 0171-41 80 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Lasarettet i Enköping

Lasarettet i Enköping är ett länsdelssjukhus med cirka 580 anställda. Vi är belägna i en region som expanderar och har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vårt patientunderlag är boende i Enköpings kommun, Håbo Kommun och i Södra Heby, tillsammans ca 72 000 invånare. Lasarettet har också ett länsuppdrag inom vissa områden med patienter från hela Uppsala län.