Verksamhetschef till område radiologi, Lasarettet i Enköping

Sista ansökningsdag 2024-02-23
Arbetsplats Radiologen
Förvaltning Lasarettet i Enköping
Referensnummer LE17/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du en engagerande ledare som brinner för att få leda en verksamhet som gör skillnad för patienter och där delaktiga medarbetare trivs och utvecklas? 

Vi söker nu en verksamhetschef inom område radiologi som med stort engagemang vill vara med och skapa ett ännu bättre sjukhus.

Vår verksamhet

Sjukhusets resultat är överlag goda avseende kvalité i nationella kvalitetsregister, patientnöjdhet och medarbetarenkät. Sjukhuset har en dygnet runt öppen akutmottagning, fem vårdavdelningar och fyra mottagningar riktade till medicin respektive kirurgi, operationsavdelning, intermediärvårdsavdelning, lasarettansluten hemsjukvård (LAH), rehabilitering samt en stor röntgenverksamhet. Verksamheten är organiserad i fyra verksamhetsområden från årsskiftet: Akutvård, Kirurgi, Medicin och Radiologi. Utöver detta finns ett centralt verksamhetsnära stöd där sjukhusets gemensamma resurser är samlade. Sjukhuset har både läns- och länsdelssjukhusuppdrag. Inom kirurgin har vi fått förtroendet att vidareutveckla verksamheten inom ramen för rutinkirurgiskt centrum.

Ditt uppdrag

Du är ansvarig verksamhetschef för område radiologi med ca 40 medarbetare. Verksamhetsområde radiologi bedriver verksamhet inom konventionell röntgen, ultraljud, MR och CT. Verksamheten har både ett akut- och elektivt uppdrag. Under 2023 så genomfördes ca 46 000 undersökningar. Verksamheten ska expandera inom CT- området under slutet av 2024/början av 2025.

Som verksamhetschef ansvarar du för verksamhet, ekonomi och arbetsmiljö. Du kommer att ingå i sjukhusets ledningsgrupp. Din närmaste chef är sjukhusdirektören och du samarbetar tätt med övriga chefer inom sjukhuset. Du företräder även verksamheten i regiongemensamma och externa grupper. Till din hjälp i chefsuppdraget finns stödfunktioner inom HR, ekonomi och kommunikation samt administrativa resurser inom olika områden.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har minst högskoleutbildning och tidigare erfarenhet av att arbeta som chef. Du har tidigare erfarenhet av att driva verksamhet och att arbeta med frågor som rör medarbetare och ekonomi. Det är meriterande om du är specialistläkare med mångårig klinisk erfarenhet från området och, eller vetenskapliga meriter. 

Din kompetens

- Ditt ledarskap kännetecknas av att det är inkluderande, stöttande och ansvarstagande. Du är bra på att samarbeta och genom ditt sätt att vara skapar du engagemang och delaktighet.
- Du är strukturerad, tar initiativ och sätter upp mål för verksamheten. Du är ansvarstagande och drivande, vågar styra och är uthållig i arbetet mot uppsatta mål. Du kan med ditt ledarskap få med dig andra mot samma mål.
- Du har förmågan att driva frågor självständigt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning i din grundprofession med tidsbegränsat förordnande på tre år som verksamhetschef område radiologi på Lasarettet i Enköping. Tjänsten är på heltid med tillträde efter överenskommelse. Kliniskt arbete kan ingå. Du blir en del av en engagerad ledningsgrupp där deltagarna hjälper, utmanar och utvecklar varandra i en god samarbetsanda.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Har du frågor och funderingar, vill du veta mer om verksamheten eller tjänsten är du välkommen att kontakta:
Sjukhusdirektör Per Andersson, 070-340 06 21, per.andersson@regionuppsala.se
Fackliga företrädare nås via växeln, 0171-41 80 00. 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Lasarettet i Enköping

Lasarettet i Enköping är ett länsdelssjukhus med cirka 580 anställda. Vi är belägna i en region som expanderar och har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vårt patientunderlag är boende i Enköpings kommun, Håbo Kommun och i Södra Heby, tillsammans ca 72 000 invånare. Lasarettet har också ett länsuppdrag inom vissa områden med patienter från hela Uppsala län.