Överläkare/specialistläkare till geriatriken på Akademiska sjukhuset

Sista ansökningsdag 2024-02-27
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS209/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Geriatriken på Akademiska sjukhuset ansvarar för högspecialiserad geriatrisk vård baserad på multiprofessionella teambedömningar av den äldre patienten utifrån den medicinska, fysiska, psykiska och sociala funktions- och aktivitetsförmågan. Främsta målgruppen är sköra äldre med flera interagerande hälsoproblem och minskade reserver att återhämta sig vid akut sjukdom. Vi gör vad vi kan för att maximera mående och livskvalitet, samt för att ge bästa möjliga vård då livet nått sitt slutskede. I vår läkargrupp om runt 30 läkare finns vikarierande underläkare, en stor grupp ST-läkare och allt från nya specialister till rutinerade överläkare och professorer.

Vi har en välfungerande slutenvård inom både akutgeriatrik, ortopedisk rehabilitering och strokevård. Vi har även en välrenommerad öppenvårdsmottagning med inriktning kognitiv medicin. I samarbete med Uppsala universitet ansvarar vi för undervisning, forskning och utveckling inom diagnostik och behandling av åldrandets sjukdomar.

Ditt uppdrag

Vi har flera områden vi nu vill förstärka vår kompetens inom: bedömning/utredning av akuta och kroniska kognitiva tillstånd i öppenvårdsmiljö, undervisning och palliativa vårdprocesser. Hos oss skulle du också ha en självklar roll i bland annat verksamhetsutveckling och handledning.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist i geriatrik eller annan relevant specialitet i kombination med ett stort intresse för geriatrik. Vi söker framför allt dig som hunnit landa i rollen och ser allra helst att du har kompetens för att bli anställd som överläkare/biträdande överläkare. Tidigare yrkeserfarenhet med bäring på uppdraget är en styrka. Vi önskar att du som person är trygg i din roll, brinner för kliniskt arbete och undervisning, samt kan ta egna, välgrundade initiativ. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. 
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Jonas Engman, 018-617 03 91, jonas.engman@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växeln 611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Förutom CV och personligt brev önskar vi se ditt specialistbevis.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan. 

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.