Avdelningschef till avdelning 1, psykosvård och rättspsykiatrisk vård

Sista ansökningsdag 2024-02-29
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS214/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Psykosvård och rättspsykiatrisk vård inom verksamhetsområde psykiatri, Akademiska sjukhuset bedriver högspecialiserad vård för personer med schizofreni och schizofreniliknande tillstånd i öppna och slutna vårdformer. Detta sker i dialog med patienter, anhöriga och i samverkan med vårdgrannar samt brukarorganisationer. Vi eftersträvar ett personcentrerat arbetssätt. Mer om oss och våra verksamheter kan du läsa på här

Vi söker nu en engagerad och driven avdelningschef med intresse för psykosvård!

Ditt uppdrag

Som avdelningschef är du direkt underställd biträdande verksamhetschef och ingår i ledningsgruppen på sektion psykosvård och rättspsykiatrisk vård. Som chef leder och fördelar du det dagliga arbetet. Du ansvarar för ekonomi, personal samt att följa upp och utveckla verksamheten. Detta innebär att du ansvarar för medarbetarsamtal, lönesamtal, rehabiliteringsåtgärder, uppföljning av medarbetare och deras utveckling. Avdelningen har ett väletablerat samarbete med övrig specialistvård.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är sjuksköterska till professionen, gärna specialistsjuksköterska. Du har erfarenhet av slutenvård och har erfarenhet av att vara chef. Det är meriterande om du har erfarenhet inom psykosvård.

Din kompetens

Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling samt skapa delaktighet och engagemang på arbetsplatsen. Vi ser även att du tar tillvara dina medarbetares olika kompetenser och trivs med att leda en verksamhet i utveckling. Du är öppen för nya arbetssätt och dina beslut är väl förankrade i verksamheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tjänst som avdelningschef med tillsvidareanställning i din grundprofession, samt ett treårigt förordnande som avdelningschef. Tillträde sker enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret och du kommer även fylla i en hälsodeklaration.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tarja-Leena Kirvesniemi, biträdande verksamhetschef psykosvård och rättspsykiatrisk vård, 070-326 05 09
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.