Systemtekniker med driftansvar mot journalsystem

Sista ansökningsdag 2024-03-10
Arbetsplats IT-avdelningen
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK18/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

IT-stödet är en viktig del av Region Uppsalas verksamhet och till IT-avdelningen söker vi nu två systemtekniker med inriktning mot journalsystem. Inom IT-avdelningen blir du kollega med drygt 170 engagerade medarbetare vars kompetens spänner över ett systems hela livscykel. Du kommer att ingå i en grupp av kompetenta och engagerade arbetskamrater inom avdelningen IT Drift. Varmt välkommen till en trygg och samhällsviktig arbetsgivare!

Vår verksamhet täcker in hela länet med datanät som spänner från Bålsta till Skutskär och baseras i huvudsak på produkter från Cisco. Vi använder primärt Microsoft SQL Server som databashanterare och på serversidan arbetar vi primärt med operativsystemen Windows Server men även Linux. Vi arbetar huvudsakligen i en Windowsbaserad klientmiljö.

Din roll

Som systemtekniker hos oss får du en bred roll med varierade arbetsuppgifter, där dina huvudsakliga uppgifter är fokuserade mot patientjournalsystemet Cosmic och andra vårdnära system som används inom hela Region Uppsala. Du har en samordnande roll som innebär att du har ett systemdriftsansvar mot leverantör men även internt vad gäller planering med främst databasadministratörer och utvecklare. Du ingår i en arbetsgrupp med flera kompetenta kollegor och du samarbetar även med andra avdelningar. Det finns goda möjligheter att utvecklas och få ta ett större ansvar i din roll.
I dina arbetsuppgifter ingår att:

  • Utföra installationer och underhåll
  • Övervaka, felsöka och avhjälpa fel
  • Ta fram och underhålla dokumentation
  • Ha kontakt med kunder och leverantörer

 

Din bakgrund

Vi söker dig med några års erfarenhet antingen som server- eller systemtekniker alternativt om du har varit i en mer samordnande IT-roll såsom projektledare eller teamledare. Du har i grunden goda kunskaper inom Microsoft Windows Server. Har du grundläggande kunskaper inom Powershell är det starkt meriterande. Det är även ett plus om du tidigare arbetat i en komplex organisation. Din svenska är mycket god och du uttrycker dig även väl på engelska i såväl tal som skrift. 

Personliga egenskaper

Systemen vi underhåller och supporterar har höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet varför du förväntas jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet. Förståelse för verksamheten och en ödmjuk inställning är viktiga egenskaper. Du är van vid att arbeta självständigt, vara drivande och ha helhetssyn. Samarbete över avdelnings- och gruppgränser är en självklarhet och vi ser att du som person är kvalitetsmedveten samt service- och lösningsinriktad.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Övrig information

Tjänsten är heltid med tillsvidareanställning. Du är placerad på Akademiska sjukhusets område. Vi tillämpar Region Uppsalas princip om flexibelt distansarbete. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här. 

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult på Jobbet.se, Andrea Hartwig på 076-7230727. Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan! 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

Region Uppsalas ledningskontor är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. Ledningskontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i Region Uppsalas olika verksamheter och regionen kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Ledningskontoret leds av regiondirektören och har en styrande, stödjande och samordnande roll i Region Uppsala. På ledningskontoret finns avdelningar för ekonomi, HR, hälso- och sjukvård, it, kommunikation och information, regional utveckling, säkerhet och beredskap samt regiondirektörens stab.
Region Uppsalas ledningskontor har drygt 800 medarbetare. Vill du utvecklas och bidra till Region Uppsalas utveckling - välkommen att arbeta med oss!