Kurator/Psykolog

Sista ansökningsdag 2024-03-10
Arbetsplats Smärtrehabilitering
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH43/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du utbildad kurator eller psykolog och vill du vara med och utveckla teambaserad smärtrehabilitering (MMR1) vid Samariterhemmet?

Vi söker nu dig som har kunskap och erfarenhet av att jobba teambaserat med multimodal smärtrehabilitering. Du är utbildad psykolog alternativt kurator med minst steg 1 i KBT och både praktisk och teoretisk erfarenhet från multidisciplinärt teamarbete där du aktivt har varit involverad i teamet vad gäller rehabilitering i grupp med KBT/ACT.  Tjänsten är på 100% med start enligt överenskommelse. 

Tycker du detta låter intressant är du varmt välkommen med din ansökan!

Vår verksamhet och ditt uppdrag

Målgruppen är patienter med icke malign smärta som pågått minst tre månader och där smärtans konsekvenser i hög grad påverkar det psykiska och fysiska välbefinnandet liksom det dagliga livet såsom arbete/studier, fritid och familjeliv. Målsättningen med teambaserad grupprehabilitering inom regionens primärvård är att erbjuda patienter med långvarig smärta, där smärtorsaken är färdigutredd, verktyg för att hantera smärtan och egenvård i vardagen. Patienterna ska på så sätt ges möjlighet till ökad livskvalitet samt ökad alternativt bibehållen arbets- eller studieförmåga. Du kommer, tillsammans med läkare, fysioterapeut och arbetsterapeut, att ingå i vårdcentrumets rehabiliteringsteam som före eventuell gruppbehandling bedömer patienterna. Respektive profession gör en individuell bedömning. Patienterna erbjuds ett standardiserat och tidsbestämt behandlingsprogram för rehabilitering i grupp, men ett individanpassat synsätt ska garanteras. Målet är att teamet tillsammans kontinuerligt utvärderar och utvecklar verksamheten där du och övriga teamet har en betydelsefull roll. Grupprehabiliteringen omfattar 6-8 veckor med två behandlingstillfällen per vecka. 

Smärtrehabiliteringen ligger i Samariterhemmets vårdcentrals lokaler som ligger mitt i centrala Uppsala, ett stenkast från Resecentrum. Den breda variationen av patienter skapar en utvecklande arbetsplats.

Din kompetens

Vi söker dig som är kurator eller psykolog alternativt legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal med erfarenhet av multimodal smärtrehabilitering. Vidare har du minst steg 1 i KBT och erfarenhet från teamarbete samt ACT.  Det krävs god kännedom om teamarbete och förutsättningar för att skapa aktiv patientmedverkan. Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du tycker om att tänka nytt och omsätter gärna nya idéer i praktiken. Du har en god pedagogisk förmåga och kan lätt skapa kontakt med både patienter och kollegor

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om tjänsten och verksamheten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Torun Hall, torun.hall@regionuppsala.se.

Fackliga företrädare nås via växeln 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan, vi rekryterar löpande och vill senast ha din ansökan 2024-03-10.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa