Sjuksköterska dagtid till nationell ätstörningsvård – BUP

Sista ansökningsdag 2024-02-29
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS221/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Nytt uppdrag - högspecialiserad vård för patienter med svårbehandlad ätstörning

Akademiska sjukhuset har som ett av tre sjukhus i Sverige, fått i uppdrag att bedriva nationell högspecialiserad vård för barn och unga med svårbehandlad ätstörning. Nu ges en unik möjlighet till dig som sjuksköterska att bli en del av detta spännande arbete. Vi rekryterar till det nya teamet som får vara med i planeringsfas, uppstart och kommande etablering av en helt ny vårdnivå inom och för psykiatrin. Vill du vara med oss på denna resa?

Vår verksamhet

Vår nya enhet, barn- och ungdomspsykiatrisk ätstörningsavdelning, har fått uppdraget gällande nationell högspecialiserad vård (NHV) vilket bland annat att innebär att genomföra bedömning om fortsatt behandling. Det kommer även innebära att bedriva vård utifrån särskilda villkor samt att ansvara för delar av den efterföljande uppföljning för patienter som erbjudits behandling. Vår enhet riktar sig både till patienten samt dennes familj och vi kommer att arbeta i tät samverkan internt i den egna organisationen. Vi kommer även arbeta externt med vårdgrannar och remittenter samt nationellt.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska får du tillsammans med kollegor planera, utföra, leda och utveckla omvårdnaden på den nya enheten utifrån din aktuella kompetens. I ditt dagliga arbete kommer du att möta barn och unga med svårbehandlad ätstörning och deras familj som är i behov av både somatiska och psykiatriska omvårdnadsinsatser. Du kommer att arbeta utifrån din omvårdnadskompetens i ett multiprofessionellt team som kommer att hjälpas åt i uppbyggnaden av denna viktiga verksamhet.

Vi kommer utgöra ett kompetenscentrum och med det kommer lärande vara en grund i arbetet, både eget lärande och att lära ut. Det kommer också finnas möjlighet att vara en del i både pågående och framtida forskning inom området. Att vi är kreativa, lösningsfokuserade och bygger förutsättningar för ett gott samarbete med öppen dialog inom enheten kommer vara viktiga ingredienser i vårt arbete, tillsammans med en portion uthållighet.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du är specialiserad inom psykiatri alternativt inom vård av barn och unga. Meriterande med erfarenhet av arbete med barn och unga, ätstörningsbehandling eller slutenvård.

Din kompetens

Vi söker dig som bedriver en säker vård utifrån en aktuell kompetensbeskrivning. Du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare på ett strukturerat sätt samt planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt. Därtill söker vi dig med egenskaper som trygghet, självinsikt och en förmåga att skilja på det personliga och professionella. Du har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiderna är dagtid måndag-fredag. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Maria Stefansson, maria.stefansson@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Marianne Aronsson, marianne.aronsson@akademiska.se
Facklig kontakt nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.