Kontaktsjuksköterska till urologmottagningen - vikariat

Sista ansökningsdag 2024-02-29
Arbetsplats Verksamhetsområde urologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS43/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområdet urologi utreder och behandlar patienter med sjukdomar i njurar, urinledare, urinblåsa, prostata, urinrör, penis och testiklar. Patienterna kommer från vår sjukvårdsregion men i många fall tar vi emot patienter från övriga Sverige och även utlandet. På vår urologmottagning arbetar sjuksköterskor, kontaktsjuksköterskor, undersköterskor, uroterapeuter, koordinatorer och läkare. Vi söker nu en kontaktsjuksköterska för cancerpatienter inom urologi.

Hos oss får du möjlighet att utvecklas som sjuksköterska med stöd av erfarna kollegor och vara med och bidra till förbättringsarbete med patientens bästa i fokus.

Ditt uppdrag

Kontaktsjuksköterskan har det övergripande ansvaret för patient och närstående genom hela vårdkedjan. I uppdraget ingår att vara särskilt tillgänglig, att informera om kommande steg i vård och behandlingen, att ge stöd vid normala krisreaktioner och att förmedla kontakter med andra yrkesgrupper.

Kontaktsjuksköterskan ska även finnas tillgänglig i samband med diagnosbesked, förmedla patientens vårdplan, samt informera och stödja patient och närstående under hela vårdtiden. Du kommer få ett varierande och intressant arbete och får arbeta tillsammans med erfarna kollegor.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med minst ett par års erfarenhet inom yrket. Erfarenhet av urologisk- och/eller onkologisk vård är meriterande liksom tidigare arbete som kontaktsjuksköterska. 

Din kompetens

Vi söker dig som kan och vill bidra med dina kunskaper och erfarenheter till vår arbetsgrupp. Du som person har en god samarbetsförmåga samtidigt som du trivs med att arbeta självständigt. Du kan organisera och prioritera dina arbetsuppgifter på en arbetsplats med ett växlande arbetstempo. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete där det finns stora möjligheter att utvecklas som sjuksköterska oavsett tidigare erfarenhet. Hos oss får du en personligt anpassad inskolning. Möjlighet till intern- och extern vidareutbildning finns.

Tjänsten är ett vikariat på ca 1,5 år med möjlighet till förlängning. Tjänsten är på heltid eller deltid. Arbetet sker måndag-fredag dagtid. Tillträde efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Anna Ekwurtzel Johansson 018-617 50 05
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.