Läkarstudent T9 se hit!

Sista ansökningsdag 2024-03-01
Arbetsplats Verksamhetsområde medicin, hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS226/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker dig som studerar till läkare och har avslutat termin nio. Här är du välkommen att ansöka till ett spännande sommarjobb inom någon av våra två sektioner.

Vår verksamhet

På akutvårdsavdelning 30 C (AVA) och medicinavdelning 30E vårdar vi patienter som främst har en internmedicinsk diagnos. AVA har 27 vårdplatser och 30 E har 18 vårdplatser öppna. Till oss kommer patienter efter initialt omhändertagande på akutmottagningen, alternativt efter vård på intensivvårdsavdelning eller intermediärvårdsavdelning. Vårdtiderna är mellan tre och fem dagar men det kan variera. Vi arbetar aktivt med personcentrerad vård där patienten är en viktig del i teamet.

Ditt uppdrag

Vi erbjuder ett patientnära sommarjobb som omvårdnadsassistent med omvårdnadsuppgifter där du gör en mycket viktig insats. Du kommer i ditt uppdraga att ingå i ett tryggt team med sjuksköterskor och undersköterskor på någon av våra två medicinavdelningar där du får massor av ny kunskap får träna dina färdigheter i omvårdnad.

Arbetsuppgifter för dig som omvårdnadsassistent är bland annat att sätta perifer infart, ge injektioner, koppla dropp och ta blodprover. Du kommer även att ta odlingar, NEWS-kontroller, sätta KAD, ge inhalationer, ta EKG, dokumentera och basal omvårdnad. Ditt uppdrag blir att vårda 6 medicinpatienter tillsammans med erfaren undersköterska och med stöd av senior sjuksköterska.

Dina kvalifikationer och kompetens

Vi söker dig som är läkarstuderande och är klar med termin 9 i juni. Tidigare erfarenheter från arbete inom internmedicin eller akutsjukvård är meriterande, omvårdnadsarbete inom slutenvård likaså. Kunskap om journalsystemet Cosmic är ett krav. Då arbetet innebär en hel del kommunikation samt dokumentation behöver du ha god förmåga i svenska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett vikariat på heltid under sommarveckorna 26 - 33 eller enligt överenskommelse. Vi ser gärna att du har möjlighet att arbeta minst 6 veckor under denna period. Arbetet innehåller både dag, kväll och nattjänstgöring. Tjänstgöring varannan helg är ett krav, då vår ordinarie bemanning också arbetar så.

Introduktion kommer ske utifrån överenskommelse men börjar med fördel redan under vårterminen 2024 och sker med sjuksköterska och undersköterska på den avdelning där du kommer att arbeta. Under introduktionen kommer du även få teoretisk samt praktisk utbildning av specifika moment.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Carina Vennström avdelningschef akutvårdsavdelning 30C, 018-617 10 87 eller carina.vennstrom@akademiska.se 
Gunilla Karlholm avdelningschef medicinavdelning 30E, 018-611 02 81 eller gunilla.karlholm@akademiska.se
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Rekrytering sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Inför intervjun ser vi gärna att du laddar upp ett aktuellt resultatintyg från universitetet som bilaga till din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.