Forskningssjuksköterska till bild- och funktionsmedicinskt centrum

Sista ansökningsdag 2024-03-08
Arbetsplats Verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS231/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Inom verksamhetsområdet bild- och funktionsmedicinskt centrum omfattande röntgen och nuklearmedicin vid Akademiska sjukhuset arbetar ca 320 personer och vi utför årligen drygt 200 000 undersökningar och behandlingar. Ungefär hälften av dessa undersökningar utförs akut och den andra hälften är tidsbokade. Nästan alla bilddiagnostiska metoder, MR, DT, konventionell röntgen, intervention, ultraljud, SPECT och PET finns inom verksamhetsområdet. Forskning och utveckling är en viktig del av vårt uppdrag som universitetssjukhus. Vi jobbar aktivt med individuell kompetensutveckling och med att förbättra den dagliga arbetsmiljön.

Då vår nuvarande forskningssköterska inom kort går i pension söker vi nu en ersättare till tjänsten.

Ditt uppdrag

Som forskningssköterska kommer du att arbeta nära verksamheten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att stötta verksamheten med administrativ hjälp i olika forskningsprojekt. En stor del av rollen innebär arbete med planering, ekonomi och kommunikation. Klinisk tjänstgöring kan ingå om kvalifikation för detta finnes.

Dina kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som gärna har några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du ska ha relevant akademisk utbildning, exempelvis sjuksköterska, röntgensjuksköterska eller biomedicinsk analytiker samt en mycket god administrativ förmåga. Meriterande är om du har kunskaper och god insyn i sjukvården och särskilt radiologisk/nuklearmedicinsk verksamhet. Goda kunskaper i svenska, engelska och Officepaketet är en förutsättning.

Din kompetens

Vi kommer att lägga stort fokus vid din personliga lämplighet och söker dig som är lyhörd, lojal och initiativrik. Du är duktig på att organisera och att skapa struktur i ditt arbete. Du har en god förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt, såväl skriftligt som muntligt. Vi ser vidare att du är intresserad av människor och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.

Vi erbjuder

Du erbjuds en tillsvidaretjänst på heltid, villkorad med 6 månaders initial provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Per Eckerbom, 018-611 06 05
Avdelningschef Malin Hansen, 018-611 97 86
Professor Johan Wikström, 018-611 47 34
Fackliga kontaktperson:
Kaisa Lyon Vårdförbundet 018-611 91 57

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.