Sektionschef palliativt centrum

Sista ansökningsdag 2024-03-05
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS235/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Sektionschef sektion palliativt centrum

Vi söker nu en sektionschef till vår sektion palliativt centrum med uppdrag att styra och leda med fokus på medicinsk kvalitet, patientnytta och medarbetarnöjdhet,

Vår verksamhet - en sektion med höga ambitioner och ett växande uppdrag

Inom sektion palliativt centrum finns hospicesavdelning, avdelning för specialiserad sjukvård i hemmet (ASH), avdelning för specialiserad sjukvård i hemmet Norduppland (ASHNU), mottagningsverksamhet i Uppsala vid palliativt centrum samt mottagningsverksamhet vid ASHNU. Palliativt centrum ansvarar även för buk och pleuratappningar inom blod- och tumörsjukdomar samt lägger även PeriTx (enheten i Uppsala). Vid palliativt centrum i Uppsala finns även ett palliativt konsultteam och arbete pågår att initiera ett palliativt konsultteam vid ASHNU. Inom palliativt centrum föreligger en extensiv utbildningsverksamhet inkluderande utbildning av läkarkandidater och andra vårdutbildningar, detta i samarbete Uppsala universitet. Palliativt centrum har även forskningsuppdrag och som medarbetare finns ett nära samarbete med Uppsala universitet och institutionerna för immunologi, genetik och patologi (enheten för experimentell och klinisk onkologi), samt för medicinska vetenskaper ger goda möjligheter till fortbildning, forskning och utveckling. Palliativt centrum kommer att utvecklas till ett regionalt kompetenscentrum för palliativ vård och i förlängningen innebär detta ett förstärkt samarbete med andra aktörer inom palliativ vård inom Region Uppsala.

Ditt uppdrag

Som sektionschef har du en unik möjlighet att påverka framtidens palliativa vård genom att operativt leda och utveckla den personal som tillsammans ska få det att hända. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och företräder verksamhetsområdet och sektionen som arbetsgivare med budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för sektionens cirka sex läkare. Du samverkar också med regionalt cancercenter (RCC) och i lokala, regionala och nationella nätverk för att utveckla det strategiska arbetet.

Som chef och ledare behöver du kunna agera över ett brett område såväl professions- som ledarskapsmässigt och balansera komplexa etiska sammanhang i ett effektivt och tydligt ledarskap.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har god analytisk förmåga och kan tillämpa en helhetssyn på verksamheten samt främja ett klimat som sätter patienterna i centrum. Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet och gärna erfarenhet av förändringsledning. Du är specialistläkare inom palliativ medicin och innehar även specialistbevis inom barnpalliation.

Din kompetens

Vi söker dig som vill delta i att utveckla den palliativa vården i Uppsala, tycker om att coacha andra samt bygga förtroendefulla relationer och samarbeten. Du är en tydlig och trygg ledare som skapar delaktighet och engagemang och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning inom din profession med ett tidsbegränsat chefsförordnande på 3 år med möjlighet till förlängning. Tjänsten som sektionschef är på 30% och kombineras med klinik och eventuell forskning.

Sektionens ledningsmodell bygger på ett ledarskap i samverkan med avdelningschef och biträdande avdelningschefer. Du kommer också att få ett gott administrativt stöd inkluderande bland annat sekreterare, HR-partner och controller (ekonom).

Lön och tillträde enligt överenskommelse

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tillförordnad sektionschef palliativt centrum överläkare Michael Bergqvist, 018-617 47 46
Avdelningschef Maria Bonnevier, 018-611 94 91
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.