Biomedicinska analytiker inom laboratorievetenskap till klinisk genetik

Sista ansökningsdag 2024-03-04
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS237/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Klinisk genetik är en expansiv och spännande verksamhet som finns på rudbecklaboratoriet. Vi är en ackrediterad högspecialiserad verksamhet som utför diagnostik av medfödda och förvärvade genetiska avvikelser och tillhandahåller genetisk vägledning. För närvarande arbetar cirka 70 personer vid kliniken med sjukvård. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO15189:2012. Vår verksamhet är i ständig utveckling och vi förutsätter att du vill vara med och förbättra verksamheten för att öka kvalitén för våra patienter och medarbetare. 

Ditt uppdrag

Vi söker två legitimerade biomedicinska analytiker eller med motsvarande kompetens inom laboratorievetenskap till klinisk genetik. Att arbeta på klinisk genetik är omväxlande, betydelsefullt och utvecklande. Du får arbeta på ett specialistsjukhus med fokus på patienten. Vi strävar alltid efter att vara en attraktiv arbetsplats med engagerade kollegor och ett gott ledarskap. Den molekylärbiologiska enheten på klinisk genetik arbetar med analyser av patient- och forskningsprover med hjälp av molekylärbiologiska metoder. Vi erbjuder allt från NGS-analyser till fosterdiagnostik. Som biomedicinsk analytiker ansvarar du även för att upprätthålla och utveckla vårt kvalitetssystem. Arbetet sker i samarbete med genetiker och läkare.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har motsvarande kompetens. Meriterande är erfarenhet av molekylärbiologiska metoder inom ackrediterad miljö, särskilt NGS-metoder. Arbetsuppgifterna kräver mycket god datorvana och intresse för laboratorieinstrument och teknisk utrustning. Du ska kunna uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Din kompetens

Förutom utbildning och kunskap värderar vi självklart din personlighet högt. För att lyckas och trivas behöver du vara noggrann, flexibel och lyhörd. Dessutom har du förmågan att självständigt planera ditt arbete, göra bedömningar och fatta egna beslut. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmågan att snabbt komma in i arbetet. Har du detta och viljan att möta framtidens sjukhus, då kan Akademiska vara rätt för dig.

Vi erbjuder

Vi erbjuder två tjänster, en tillsvidareanställning och ett vikariat under ett år. Båda tjänsterna är på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Eventuellt kan provanställning tillämpas. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Biträdande verksamhetschef klinisk genetik Rita Borgmästars, 018-612 20 19
Avdelningschef klinisk genetik Lila Shokohideh, 018-611 59 81
Fackliga organisationer nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.