Sjuksköterska till medicinavdelning 30 E

Sista ansökningsdag 2024-03-04
Arbetsplats Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS05/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Medicinavdelning 30E har 25 vårdplatser, vi vårdar internmedicinska patienter med dominans av hjärt- och kärlsjukdomar såsom hjärtsvikt, aortasjukdomar, högt blodtryck samt venös proppbildning.

Vi har åtta telemetriplatser för hjärtövervakning och som sjuksköterska erbjuds man utbildning inom telemetriövervakning. Sedan årsskiftet samarbetar medicinavdelningen med kardiologen att öppna hjärtsviktsdagvård med 5 vårdplatser för hjärtsviktspatienter, vilket är väldigt spännande och roligt. Patientgrupper som kommer att vårdas på hjärtsviktsdagvården är personer i behov av blodtransfusioner och järninfusion, extraktion av Cava filter, hjärtsvikts medicinering, fortsatt vård efter utskrivning, hypertoni medicinering och pleura/ascites tappning. Hjärtsviktsdagvården bemannas med en sjuksköterska, en undersköterska och en överläkare som även har ansvar för hjärtsviktsmottagningen och hjärtultraljudsundersökningar samt konsultationer. Hjärtsviktsdagvården bemannas måndag-torsdag klockan 07.30-20.30 och på fredagar 07.30-16.30. Medicinavdelningen bemannas alla dagar och tider på dygnet.

Ditt uppdrag

Vi söker nu en sjuksköterska till medicinavdelning 30E. Du är en person som trivs med administrativa arbetsuppgifter så som in och utskrivningar, skriva epikriser, arbeta i prator och vid behov vara en resurs för sjuksköterskekollegor och hjälpa till med andra sjuksköterskearbetsuppgifter. Här får du en bred erfarenhet och möjlighet att utöva dina kunskaper och lära dig djupare om internmedicinska tillstånd och behandlingar. Din introduktion är fyra veckor inklusive utbildningsdagar. Du kommer även fortlöpande ha schemalagda studiedagar för intern kompetensutveckling. Viktigt för oss är att du känner dig välkommen och kan fråga när du är ny.

Hos oss arbetar en apotekare och en receptarie. Vår receptarie hjälper till vid utskrivningar och ser till att patienterna har dem läkemedel de ska ha vid hemgångar. På avdelningen arbetar en sjuksköterska som hjälper till vid utskrivningar vilket bidrar till kontinuitet i arbetet. 

Att vara sjuksköterska på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir också en del av ett skickligt team som består av läkare, övriga sjuksköterskor, undersköterskor, para-medicinare, apotekare och receptarie som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska (alternativt färdigutbildad sjuksköterska som ansökt om legitimation) med engagemang och stolthet över att vårda människor med akuta behov av medicinsk behandling.

Din kompetens

Vi söker dig som är noggrann och lägger extra fokus på att skapa trygghet för patienterna under vårdtiden och vid utskrivning. Du trivs med att arbeta både med och för människor, du har ett gott bemötande och god samarbetsförmåga. Du är innovativ, handlingskraftig, ansvarstagande, flexibel och har en positiv inställning. På avdelningen är ofta ett stort patientflöde eftersom de flesta patienter kommer in akut och det är därför viktigt att du gillar att vara strukturerad och effektiv med förmåga att leda arbetet samt kan växla arbetstempo när det behövs.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning. Provanställning kan eventuellt komma att tillämpas. Tjänstgöringsgrad och tillträde enligt överenskommelse. Vi på Akademiska sjukhuset har möjlighet att hjälpa till med bostad/bostadsbidrag om du inte bor i Uppsala.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef: Gunilla Karlholm, telefon 018-611 02 81
Avdelningschef: Sollmaz Deriss, telefon 018-611 27 10
Facklig kontaktperson för Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kommer att äga rum fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.