Fysioterapeut till ortopedi, vikariat

Sista ansökningsdag 2024-02-27
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS240/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På vårt verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum finns samtliga hälsoprofessioner representerade och kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss och som ny erbjuds du därför handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta. 

Nu söker vi en fysioterapeut inom ortopedisk rehabilitering då en av våra fysioterapeuter ska vara föräldraledig. Du kommer att ingå i en stor grupp skickliga och generösa kollegor som arbetar inom olika ortopediska områden. Vi har flera utvecklingsprojekt på gång och vi ser gärna att du växer i din roll hos oss!

Ditt uppdrag

Tjänsten innebär kliniskt arbete på en av våra två ortopedavdelningar, där du kommer att ingå i en stor grupp skickliga och generösa kollegor som arbetar inom olika ortopediska områden. Du kommer vara en del i teamarbetet på avdelningen och ha ett nära samarbete både med fysioterapeut och arbetsterapeut. Patienterna som du träffar vårdas inneliggande efter elektiv operation eller traumatisk skada. Det kan även bli aktuellt med att träffa dagkirurgiska patienter när till exempel ordinarie fysioterapeut på dagkirurgen har semester. Du bör också kunna prioritera och disponera din arbetstid då vårdtiderna oftast är korta och du lägger upp din tid efter patienternas behov, vilket kan variera dag för dag.

Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning vilket ger dig möjligheten att vara med och utveckla vården för våra patienter. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut eller sjukgymnast. Vi ser det som meriterande om du har klinisk erfarenhet inom ortopedi. Om du är nyare i din roll så är du också självklart välkommen att söka, då vi anpassar introduktionen efter behov.

Din kompetens

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbets- och organisationsförmåga samt förmåga att prioritera och arbeta självständigt. Som person är du trygg, självreflekterande och nyfiken. Du har god självkännedom och tycker om att arbeta i team och bidra med din kunskap och kompetens.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett vikariat på heltid med tillträde 2024-05-01 t.o.m. 2024-09-30 eller enligt överenskommelse. 

Du som börjar jobba hos oss och kommer från annan ort eller annat land har även möjlighet att få hjälp med personalbostad.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Marie Stigsson, 018-671 58 60
Biträdande avdelningschef Ellinore Svensson, 018-611 97 34
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.