Ortoptist

Sista ansökningsdag 2024-03-17
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS242/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi söker nu en medarbetare som vill vara med och utveckla vår barn- och skelningsverksamhet. Ögonmottagningen är en av sjukhusets största mottagningar med över 40 000 besökare per år. Här arbetar ögonläkare, ortoptister, ögonsjuksköterskor, sjuksköterskor, optiker och undersköterskor. Här blir du en av tre ortoptister och vi arbetar kontorstid, måndag till fredag. Våra patienter kommer på remiss från olika instanser i regionen såsom barnhälsovården och optiker men även internt via övriga sektioner inom ögonkliniken. Vi har samarbete med övriga kliniker på sjukhuset kring vissa patientgrupper, till exempel barnneurologi och plastikoperation. Ett gott medarbetarskap är en självklarhet hos oss.

Ditt uppdrag

Våra patienter är i alla åldrar vilket innebär varierande arbetsuppgifter inkluderande alla vanligt förekommande ortoptiska arbetsmoment. Det kan bestå av allt från undersökning av skelning, amblyopibehandling, diplopiutredningar och behandling samt förskrivning av glasögon till bedömningar inför skelningskirurgi. Vi handleder även studerande inom oftalmologi. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad ortoptist. Tidigare erfarenhet är meriterande.

Din kompetens

Vi sätter värde på självständighet samt god samarbetsförmåga då vi arbetar i team inom barnoftalmologi och skelning. Arbetet kräver att du har ett gott bemötande, är strukturerad och kan arbeta självständigt och tillsammans med andra i ett växlande tempo. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tillförordnad avdelningschef Soudabeh Noroozi, 018-6115107
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.