Sjuksköterskor för delad tjänst mellan öppen och slutenvård - lungsektionen

Sista ansökningsdag 2024-05-09
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS388/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du arbeta med lungsjukvård och är intresserad av att dela din tid mellan att arbeta på lung- och allergimottagningen och vår lungavdelning 50E2? Genom delad tjänst kan du följa patientens väg genom hela flödet och få ett varierat arbete med arbetsuppgifter som ger dig en bred kompetens.

Vår verksamhet

Lung- och allergimottagningen och lungavdelning 50E2 tillhör verksamhetsområdet hjärt- och lungsjukdomar. Till mottagningen kommer patienter för utredning, behandling och uppföljning av allergi och olika lungsjukdomar som tex astma, KOL, fibros och lungcancer. Lungavdelningen 50E2 har tretton vårdplatser där vården spänner mellan akutsjukvård och palliativ vård. Det vanligaste diagnoserna är KOL, lungfibros, respiratorisk insufficiens, sömnapné och lungcancer.

Ditt uppdrag

Ditt uppdrag innebär delad tjänstgöring mellan mottagning och avdelning men där man arbetar 100% på ett ställe i taget med visst intervall.

På mottagningen blir du en del av en personalgrupp på ca 16 personer. Du kommer få utföra uppgifter som tex injektionsbehandlingar, provtagningar, telefonrådgivning och olika typer av lungfunktionstester. Hos oss utför vi också ingrepp som bronkoskopi, endobronkiellt ultraljud (EBUS), kryobiopsi och dränageinläggningar.

Som sjuksköterska på lungmedicinavdelningen har du en viktig roll, ditt dagliga arbete kommer att utveckla din kliniska blick och dina medicintekniska kunskaper. Du kommer att komma i kontakt med centrala infarter, artärgaser, cytostatika, dränage, patienter med trakeostomi och olika andningshjälpmedel m.m. Du kommer också ha möjlighet att fokusera på omvårdnadsperspektivet tillsammans med undersköterskor, läkare och andra professioner som ingår i teamet kring patienten. Har du ett specialintresse inom dokumentation, studenthandledning, läkemedel, HLR eller annat område finns det möjlighet att redan från start arbeta med ditt favoritområde parallellt med kliniskt arbete. Att vara sjuksköterska på lungsektionen är ett spännande och roligt arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir också en del av ett skickligt tryggt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt.  

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet från patienter med lungsjukdom är meriterande men inget krav. Du är en trygg person som behåller lugnet och fokus oavsett situation. Du har ett flexibelt och nyfiket förhållningssätt och god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning som sjuksköterska på heltid där du delar din tid mellan mottagning och vårdavdelning. På mottagningen arbetar du dagtid, måndag till fredag och arbetet på vårdavdelningen innebär tjänstgöring dag, kväll samt helg. Tillträde enligt överenskommelse.

Du får en anpassad inskolning utifrån din kompetens och erfarenhet och då denna tjänst innebär delat tjänstgöring kommer det bli introduktion på båda enheterna med längre placeringar första tiden.

Vill du vara med i ett tryggt gäng som har väldigt roligt tillsammans? Sök då till oss! Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef lung och allergimottagningen Sofie Simonsbacka, 018-611 26 76
Avdelningschef lungavdelning 50E2 Åsa Norlander, 018-611 40 74
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.